2009. szeptember 20. 15:00 - Khaos

MILA 7: Azumanga Daioh

Azumanga! Dejóóó...

Ezt nem lehetett kihagyni. Milyen is lenne egy lista a mangák és animék világából Azu nélkül? Olyan, mint az egész eddigi életünk Garfield, vagy éppen Kázmér és Huba nélkül, szinte minden újság és magazin utolsó oldalain. Hogy az előző kettő meg se közelítheti az Azumangát? Persze hogy nem, animeoldalon vagyunk, és rajongunk, de azt meg kell hagyni, gyerekként az előzőkért csórtuk el apu elől az újságot, nem másért.

Az Azumanga Daioh Japán egyik olyan örök darabja, amire mindenki mindig emlékezni fog, mert ahhoz, hogy maradandót alkossunk tényleg nem kell pár lapnál vagy éppen pár percnél több epizódonként. Ezek az apróságok pedig olyan élesen fogják meg Japán sajátságait, hogy aki ismeri azért, aki nem, pedig azért fog érte rajongani, és néha észre sem veszi, hogy igenis, ezen a bolondsággal megrakott szekéren is lehet könnyekig hatódni. Mert ha visszagondolunk az iskolapad éveire mi is ugyanezeket látjuk pepitában, a legjobban emlékszünk a hülyeségekre, és a ciki hibákra, amiket végighurcoltunk azokon az éveken, majd eszünkbe jutnak a szép emlékek, néhány régi barát, világmegváltó - vagy éppen csak a mi világunkat meghódító - tervek, meg egy kis közös bánat. Mert mi emberek egyformák vagyunk, mint az eltévedt pacák a vásznon, kicsik és nagyok, sokszínűek, és persze mind ugyanazon a képen vagyunk.

Hát igen. Ilyen sorok után nehéz folytatni. Ezek az írások már csak ilyenek lesznek, mert a lista elején olyan darabok vannak, amik belőlünk kihoztak még valamit, illetve egy jó nagy foltot hagytak rajtunk, és egyáltalán nem utolsó sorban az AnimeCommentre vezettek minket.

Három ővel és négy felkiáltójellel, csupanagybetűvel,
fangirlsikollyal és persze az elmaradhatatlan
valamiértmindigelőkerül hentai linkeléssel:

KÖTELEZŐŐŐ!!!!
~hentaiii~

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr111393686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása