2011. december 08. 08:00 - Nite

Szerző kerestetik

[Frissítés: Ahogy látjátok, lassan bővül a szerzőink köre, de még mindig aktuális a felhívás! Ha be szeretnél küldeni egy kritikát a kedvenc animédről, vagy cikket a fandomról esetleg a japán kultúráról, ne habozz! - Animecomment]

Sziasztok kedves Animecomment olvasók!

 Valószínűleg észrevettétek, hogy mostanában viszonylag kevés új bejegyzés jelenik meg a blogon, ha szépen akarnék fogalmazni úgy is mondhatnám, hogy a blog jelleg helyett előtérbe került az anime kritikai adatbázis szerep. Ez egyfelől nem feltétlenül jelenti azt, hogy az animecomment értelmét vesztette, hiszen az anime műfajával ismerkedőnek mindenképpen jó, ha talál egy olyan gyűjteményt, ahol felfedezheti a legjobbakat, és a 9-10 pontosra értékelt rajzfilmeket (meg persze a MILA-t) végignézve legalább egy évre elegendő minőségi szórakozást talál magának. Másfelől viszont mindenképpen sajnálatos, és jobban végiggondolva a következő, mélyen összefüggő okokat fedezhetjük fel mögötte:

- Ahogy a mostani szerző gárdánk lassan öregszik, többen elkezdtek dolgozni, a családjukkal törődni, vagy egyszerűen csak más érdeklődési kör felé sodorta őket az élet, ami együtt jár a szabadidő beszűkülésével és a prioritások átrendeződésével.

- Amíg még újoncok voltunk, könnyen írhattunk olyan sorozatokról, melyeket a tapasztaltabbak ajánlottak nekünk megnézésre, és így az elmúlt 20-30 év animetermésének előszűrt legjobbjait volt alkalmunk megtekinteni és kritizálni. Sokat lendítene a blog aktualitásán, ha újabb sorozatokról is írhatnánk, de sajnos ez rengeteg kísérletezést és ajánlóböngészést jelent, mire találunk olyan animét, ami érdemes egyáltalán a végignézésre (az előbb említett szabadidőhiány nem segít a helyzeten, röviden úgy is mondhatnám, hogy kiestünk a szubkultúrából).

- Sajnos több száz sorozattal és filmmel a hátunk mögött egyre hajlamosabbak vagyunk az újakat annyival elintézni, hogy "ez pont olyan mint az xy, semmi kreativitás nincs ezekben a mai animékben" illetve "nem fogom végignézni a negyvenötödik Gundam klónt is". Holott könnyen lehet, hogy aki nem olyan régóta néz japán rajzfilmeket, az teljesen jól szórakozna ezeken is.

- A dolgunkat nehezíti egy olyan jelenség is, ami lehet hogy csak a mi gyepesedő fejünkben létezik, de lehet hogy valóságos, ezt mindenki ítélje meg magának. Mindenesetre úgy tűnik, az anime gyártás erősen elüzletiesedett, és persze tudjuk hogy eddig sem a két szép szemünkért készítették a rajzfilmeket, de feltűnően sok sorozat kap indokolatlan második évadot, értelmetlen fillereket és fanservice-t, eszméletlen hülye történeteket és megoldásokat találnak ki csak hogy az eredetiség látszatát fenntartsák, és ha már száznál több példányt eladtak egy light novelből vagy mangából, biztos anime is fog készülni belőle. Ekkora szemétdombon nehéz gyémántot találni, és ezzel vissza is kanyarodtunk az előző fejezetekben felsoroltakhoz.

 Hogy mi az általunk feltételezett megoldás, azt talán a címből már kitaláltátok. Jelenleg úgy tűnik, 3-4 havonta vagy még ritkábban tudunk frissülni, ezért szükségünk lenne olyan emberekre, akik szívesen írnak kritikákat.

 Ha úgy gondolod, hogy tűrhetően írsz (vagy ha csak szeretnél, hiszen segítünk elindulni), anime rajongó vagy, 2-3 sorozatot végignézel hétvégente (ez nem követelmény ;), és megvan róluk a véleményed, ha már unod hogy mindenhol csak ismertetőket vagy bő lére eresztett elemzéseket olvashatsz és szívesen írnál velős kritikákat, ha falra mászol attól hogy az adatbázisokban minőségtől függetlenül 9 körüli pontja van minden animének a vérpistikék ténykedésének köszönhetően, akkor itt az idő, hogy változtass rajta!

 Akár azonnal megkaphatod a blog szerkesztői jogát, ha küldesz egy bemutatkozó kritikát az animecommentblog kukac gmail.com címre.

 

komment
2011. november 08. 14:28 - Nite

Chizu Con

Sziasztok!

Ilyen rettenetesen sok idő után jelentkezünk ismét, ráadásul egyelőre csak egy reklámmal (de azért ne csüggedjetek, vannak terveink). Chizu kért meg minket, hogy tegyük ki a plakátját a november 19.-én Szombathelyen megrendezésre kerülő Chizu-Con-ról. Mindenképpen számít a környéken lakó vagy éppen arra járó összes anime rajongó megjelenésére :)

komment
2010. október 12. 15:00 - Khaos

Animáció Világnapja Debrecenben

 

Ahogy azt talán meg is szokhattuk, az animáció világnapján a Debreceni Anime Egyesület és barátai animés napot csinálnak, amire szivesen fogadnak bárkit. Ez ezúttal is így van, és habár most összébb vonták az animekínálatot, egy másik teremben nyugatibb és 3D technikával készült animációk várják még a látogatióikat október 28-án a művészeteket támogató Medgyessy Gimnázium termeiben.

Lássunk ott mindenkit, aki a környéken lófrál!

komment
2010. augusztus 28. 15:00 - Khaos

Szomorú hír, jó hír

Babagyűjtemény a Szárnyas fejvadászból
// Fotó: Madhouse / Sony Pictures Entertainment, (c) 1999-2010 Index.huKon Satoshi, aki többek között a Perfect Blue és a Paprika című animéket is rendezte, augusztus 24-én meghalt, hasnyálmirigy rákjával küzdve. Páran közülünk bizonyára érzik, hogy sok lehetséges kis csodát vesztett az anime-világ...

 

A másik hírünk a mai napra viszont a közelgő szeptemberről szól: mint az bizonyára sokan éreztétek, a nyáron megint sikerült elülnünk, és igazán üres időszakok is verték mostanra az oldalat. Mondhatni kiürült a mókatár, és kevesebben is vagyunk már, szóval reméljük, hogy a kezdődő őszi idény tempójába ti is beleszóltok ajánlásokkal és új témákkal, amikről olvasnátok többet, összeszedve, egyszerűen.

Hamarosan érkeznek is a folytatólagos írásaink, addig is, reméljük beteltek egy kis szubkultos ömlengéssel, és az újonnan feltöltött Facebook, és egyéb feltöltők lehetőségeivel.

Lájkoljatok!

komment
2010. március 31. 15:00 - Khaos

Naruto Gundan - Rendkívüli hírek

Naruto Gundan; a már korábban is cikket érdemelt Naruto fórumos-szerepjátékoldala a hét eleje óta nem elérhető. A változás mögött a nemrég megváltozott proboard szabályzat áll, ami tiltja az idegennyelvű (nem angol) fórumok használatát. A fórumot figyelmeztetés nélkül törölték, ezért a csapat sietve összeállt, hogy egy új boardot szereljen össze egy másik szolgáltatónál.

A segítségükre szeretnénk lenni, és a blogmotorunk révén könnyen megtalálható keresőszavaink segítségét adni az eddig csak a fórumon kapcsolódó játékosoknak, hogy megtalálják az új fórumot.

Naruto Gundan

 

komment
2010. február 20. 15:00 - Khaos

A Chatboxról

Üdvözöljük minden olvasónkat, első 2010-es hírlevelünkben, melyben rövidke hírt eszközölünk; megindítottuk chatboxunkat, ami a már látható Chat menüponton át elérhető, 2010 február huszonegyedikétől.

  • A blogbejegyzésben található chatbox kiszolgáló szervere nem tárol végtelen mennyiségű üzenetváltást, így az üzenetváltás a rövid beszélgetéseknek, a pillanatnyi találkozásoknak kedvez.
  • A blogbejegyzések csak kevés karaktert engednek, így a hosszabb gondolatmenetek leírása közben figyeljétek, hogy mikor éritek el a karakterhatárt.
  • A chatbox 20 üzenetet őriz meg azonnali megtekintésre, míg a legutóbbi 150 üzenet megtekinthető a korábbi üzenetek linkre kattintva, a chatbejegyzések alatt.

Bátorkodom előrebocsájtani, a chatboxra elcsábíthattok minket megbeszélt időpontokban,; minden kérdésben szívesen tárgyalunk, vagy akár belenézhettek "szakmai" beszélgetéseinkbe is - minden csak a szerencsés időzítés, és a kedv kérdése lesz, mi pedig reméljük, hogy jól szórakoztok az oldalon olvasgatás, kommentelés, és mostmár a hosszabb-rövidebb társalgások során is.

az AnimeComment csapata

komment
2009. december 18. 00:00 - Khaos

Decemberi hírlevél - picit módosítva

Ho ho ho hóóó!

Nehéz az ilyesmit leírni, és még milyen nehéz egy ilyen súlyos képpel alátámasztani egy bizonyos kor után...

Minden, és lehetőleg a legjobb esetre viszont, jó hírünk van. Eljött a harmadik karácsonyunk, amire egy kis ajándékkal kedveskedünk. Persze kis hazai fiókos kollégákként semmi komollyal nem tudunk szolgálni, mégis, gondoltuk örültök majd, ha a sokáig húzott MILA lista a végére ér. A végére bizony, így hát nem is tudtuk mihez kezdünk, ha véget ér, azonban a szerencse - a drága, aktív blog.hu fejlesztőcsapat képében - hozott nekünk egy rég várt lehetőséget, így meg is alakítottuk az AnimeComment közösséget. Nagy karácsonyi melegséggel szeretettel várunk titeket a köreinkbe, hogy sokkal élőbb kapcsolatot ápolhassunk. Persze ha a közösségesdi nem válik be, az egész ötlet megy a kukába, és elkönyveljük, hogy tényleg semmi de semmi szükség arra, hogy próbáljunk kapcsolódni. (Nem vagyunk mi vonat...)
Azt persze mi is tudjuk, minden közösségnek kell mozgatórugó, éppen ezért igyekszünk versenyt rendezni a jövő év bujaságában. Terjesszétek az igét, főleg ha nem olvasnak minket a baráti körötökben, és regisztráljatok, hogy legyen kiknek megrendezni a versenyt, aminek a nyereményeiről hamarosan nyilatkozunk.

Most, hogy ilyen szépen sikerült a tudtotokra adnom, hogy jöhettek anyázni meg követelőzni, megyek, eszek bejglit tejcsivel, és nézek még egy kis Hayate no Gotokut - persze csakis a gonosz, fenyegetőző mikulás miatt, aki mindig figyelmezteti Hayatét mi vár rá amiért rossz volt...

 

Ui.: A még-egy-közösségi-oldal-és-hánynom-kell-szindróma
áldozatait is megértjük. Persze, hogy meg...

A linket kicsivel lejjebb találjátok meg.

komment
süti beállítások módosítása