2008. július 19. 15:00 - Khaos

One Piece - A Kezdőcikk

A One Piece, jelenleg az egyik legsikeresebb manga- és animealkotás szerte a világon, túl 50 köteten és 350 epizódon, még mindig a csúcson van, és egyáltalán nem látszik, hogy mi lesz a csúcs után.

1997-ben Eichiro Oda talán maga sem hitte volna, hogy a történet, amit megalkotott, tizenkét év múlva ott tart ahol ma.
Az akkor próbatörténetekkel indult manga egy évvel később már debütált is a mozikban az első ovájával, majd '99-ben elkezdődött a sikertörténet anime oldala is, és azóta töretlenül készülnek mind a mangák, mind a filmek és a sorozat.

Jómagam néha fel sem érem, hogy ez a jelenség imért "csak" egy sentai, csakúgy mint sok másik shounen amit a kategóriába sorolhatunk, és mégis, a világok amik két sorozat között lehetnek, túl nagynak és átléphetetlennek tűnnek. A sorozat számtalan hibát vetkőz le magáról éppenséggel a sosem túlzóan komoly hangvétele miatt, teszemazt Luffy természetesen viselkedik, és ettől mindenki pofára esik, másszor a poénzuhatagok mellé kapott, lelket rengető üzenetektől zsúfolt percek, illetve ezek tökéletes mértéke miatt, nem is beszélve a fillernek nevezett illúziórombolás részleges hiányáról. Szerencsére pont az a részlet hiányzik az említett jelenségből, ami az unamlat és a történet teljes stagnálását vonja magával, bár ha egyszer netalán mégis eljönnének a töketlen fillerek, akkor én személy szerint Zoro perspektíváját választanám. Ő úgyis végigaludná az egészet.

Hogy, hogyan éri el a One Piece mindezt? Remélem a második végignézés után már tudni fogom, de ha még akkor se megy, majd bele kezdek harmadjára is és jövőre visszatérek. De mindezek előtt még elkészítem a One Piece sorozatot, ami valószínűleg minden eddigi sorozat hosszát fölülmúlja majd itt az AnimeCommenten, de reméletőleg más portálokon is. A sorozat részei lesznek:
A kritikák, amik terveim szerint nyomon követik majd a történet és a karakterek fejlődését, a világ kikerekedését, és persze az animáció és a hangzás minőségét, annak változását.
A karakterleírások, amikben a lehető legropogósabb híreket szeretném előhozni a főszereplőinkről.
A nyitó és zárómuzsikák, videóval, körítéssel, minden jóval.
A One Piece atyja, Eichiro Oda rövidke szakmai életrajza és munkássága, főként a One Piece-re koncentrálva.
És ami az előzőkbe nem fér, az érdekességek, mókák és egyéb kategóriás írásként lát majd napvilágot. De az úgy sem idén lesz.

A sorozat arcokba szedve:

Morgan Arc
Buggy Arc

Kuro Arc
Baratie Arc
Arlong Arc
Buggy Side Story
Loguetown Arc
Warship Island Filler Arc
Laboon Arc
Whiskey Peak Arc
Coby-Meppo Side Story
Little Garden Arc
Drum Island Arc
Arabasta Arc
Goat Island Filler Arc
Rainbow Mist Filler Arc
Jaya Arc
Skypiea Arc
G8 Arc
Davy Back Fight Arc
Ocean Dream Filler Arc
Water 7 Arc
Enies Lobby Arc
Ice Hunter Filler Arc
Thriller Bark Arc

 

Linkek:
Animeaddicts
Aoianime
Wikipedia
One Piece Wikia

Címkék: one piece
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr72570818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása