2008. november 23. 15:00 - Khaos

One Piece: Arlong Arc

Arlong?!? Az az Arlong?! Aki visszatért a Grand Line vizeiről? Nincs az az ember East Blue szerte, aki képes lenne megállítani!

De Luffy jön, majdnem meghal (megint) és legyőzi az ellent (megint). Ennyi az egész, unalmas.
Na jó, a One Piece azért ennél jóval többet rejt, és mint mindig, itt is képes meglepni minket. A kis tolvaj, mellesleg a legjobb navigátor a gáton, elszökik, és tikait magával viszi, amibe Luffy nem törődik bele, és nekilát leaprítani Arlong Parkot, mert tudja, hogy megríkatták Namit, és egyébként is büdösek.
Az Arlong Parkban egyértelműen látszik, hogy a verekedés nem az első, az csak a szokásos parádé, és egyúttal az erőviszonyok és használható technikák repertoárjának bemutatása, míg  az első, igazi érzelmeken alapuló motívum is bekapcsolódik a történetbe, és meg is ríkatja a lelkes nézőt.
Az arc persze ezen túl is ad még valamit. A sorozat legemlékezetesebb jelenetei közül itt élhetjük át, az ámuló tömeggel együtt, az első epikusnak ható felvonulást, az egyik leghatásosabb, és talán legideálisabb felállást, amint Luffy, Zoro, Usopp és Sanji a bennük bízó testvérek és a dühödött tömeg elképedésére megérkezik Arlong Parkba, és betöri annak kapuját...

A technikáról szólva, ez az arc az utolsók között van, ami még érezhetően, talán megfontolásból is, gyengébb animációt használ, és néhol még mindig átütnek kisebb-nagyobb aránytalanságok az ember szemei előtt.
A hangokról pedig meg kell jegyezni, talán itt vehetők észre először igazi színek, nem meglepően Sanji és seiyu-ja belépésével, mintha felfigyeltek volna a készítők az igazán karakterisztikus, átélt, életből kilépett hangzás fontosságára. Zoro körülbelül itt duruzsolhatja bele magát a hölgyek szívébe, míg Nami végre levetkőzi szarkasztikus távolságtartását, Luffy pedig rekedtre kiabálja magát, de úgy, hogy a rajongónak könny is csikordul a szemébe a legfontosabb pillanatban.

Innentől már nincs megállás, és Arlong után nincs határ. Aki One Piece-t néz, már tudja, aki itt kapcsolódik be, már sejti, miért is olyan jó a sorozat, amilyen, és miért ér meg még sokszáz részt ezek után. Sokan vannak olyanok, akik szeretnek, vagy praktikusnak vélt szokásuk, kihagyni bizonyos részeket hosszú sorozatokból, nekik mondom, ezzel a részlettel biztosan ne tegyék.

 

Értékelés: 9

Link: One Piece Wikia

 

Címkék: one piece é:9
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr72762589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása