2008. október 28. 15:00 - Khaos

One Piece - Baratie Arc

Baratie. A négy tenger egyetlen és igazi úszó étterme, a tenger legkiválóbb és leg... keményebb szakácsainak otthona.

Amit azért nem kell annyira komolyan venni, hiszen egy éhínségtől majdnem megpusztult kalózcsapat simán elverte az egész bandát. Persze mindezt azután, hogy Luffy már beállt kisegítőnek, mert  korábban sikeresen megrongálta a hajót.
Igaz eredetileg azért indultak a baratie felé, hogy egy szakácsot találjanak maguknak, ez a szál rögtön elsuvad a történések közepette, majd egyszercsak, ahogyan azt már megszoktuk, Luffy kijelenti, hogy van egy szakácsuk, miközben az említett hevesen tiltakozik. Persze ezt már megszoktuk, és tudjuk is mi lesz a vége, de ettől még pár meglepetést tartalmaz a fejezet.
Elsőként kell megemlíteni itt Krieget, mint az első igazi nagyfiút, akiről már nem a piti kiskalóz kölnibűze folyik, és ő az első, aki megmutatja nekünk, mit is várhatunk a többi nagyfiútól, legalábbis büntetéstűrés területén, merthogy számtalan bibit kap Luffytól, mire kifekszik, csakhogy aztán felálljon megint, eszméletlenül is, küzdeni.
Véget ér az egy szálon futó egyszerű történetvezetés, és egyszerre négy igazi csúcspontot is kap az anime. Sanji saját küzdelmei, önmagával és Krieg embereivel, a Zoro előtt megjelenő Mihawk, majd a vereség és az ígéret, Luffy és Krieg harca, és végül Nami eltűnése. A több felé válás azonban nem vezet problémákhoz, hiszen így mindenki révén egy-egy belső és külső konfliktust ismerhetünk meg, amelyek végül mind elvezetnek majd minket egy-egy jól megírt értékközvetítő lezáráshoz.

A technika javul erre az epizódra, és már sokkal érzékelhetőbb és élvezhetőbb az előadás, illetve a világ a szereplők körül, illetve kezdenek eltűnni a zavaró részletek a karakterábrázolásokból.
Ki kell mondani, Sanji hangja dögös és nagyon a helyére való, egyszerre tud fiatal balfék és nagyon-nagyon macsó rosszfiú lenni. A többi hanggal és persze a karakterekkel, nem meglepő módon egészítik ki egymást a fedélzeten.

Szeretni lehet ezt a sort is, illetve az aki nem szeret bele a sorozatba ettől a pár résztől az vagy a fakanál érzelmi és értelmi szintjén leledzik, vagy pedig már eleve beleszeretett. Sokan mondják, hogy Zoro és Mihawk párbaja a csúcspontja az arcnak, de én azt mondom, csak az egyik, hiszen ott van, legalábbis számomra az a pár pillanat, amikor Zeff felfedezi a hasonlóságokat önmaga, Sanji és Luffy között. Az a pár éppen csak kiemelt pillanat képes olyan érzést okozni, mint addig a pontig semmi a sorozatban, és ez a bizonyos érzés még sokszor visszatér majd, hogy mindig adjon valamit ahhoz a kis csodához, amit One Piece-nek nevezünk.

 

Értékelés: 8,2

Link: One Piece Wikia

 

Címkék: one piece é:8
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr100732735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása