2009. augusztus 06. 15:00 - Khaos

MILA 12: Ah! My Godess & Fruits basket

A minden idők számunkra legjobb animéinek listájában elértünk arra a részre, ahol már számolgatni tudtuk a szavazatokat és mindenkinek volt szava, avagy szájíze a sorbarendezéskor. Éppen ezért van a tizenkettedik helyen két anime is, azaz nem is kettő, hiszen az Ah! My Godess egyik sorozatát sem illene önállóként iderakni egy listába. Ah! az az Ah! egyáltalán? A rajongók a mai napig vitáznak a fordított cím mibenlétén: "Ah! vagy Oh! ez itt a kérdés..."

Talán mindannyian ismerjük az AMG abszurd, mégis magával ragadó világát, nem hiába, a viszonylag öreg első ovák után, a sokáig futó manga többször is kitermelte saját sorozatait több ízben is, mindig a korhoz, és mindig más stílushoz igazodva. A reménytelenül kedves és romantikus miliő talán még émelyítő is némelyek számára, viszont kétségtelen, hogy ez is hozzátartozik ahhoz, ami miatt még a macsóalkatú, és a férfias egyéniségek is simán végignézik, aztán letagadják, vagy éppen legyintenek.
Miért is ne nézné meg bárki is, hisz akármilyen is a belső, ha az első pillanatok, és a legszebb, legindexebb jelenetek tele vannak olyan változatossággal, mint az AMG, nincs olyan ember, akit ne fogna meg valamelyik oldala valamelyik sorozatnak. A mechano-teokratikus - engedtessen meg ilyen szavakkal élnem - mennyek, a halovány északi motívumok a menny rendszerében, a különleges, és milyen jó, zenék pedig csak pár példa ezekre az érdekes apróságokra, azokra, amiket az érdeklődők remélhetőleg maguk fedeznek fel hamarosan.

De minden felfedezés előtt át kell térnünk egy kis gyöngyszemre, ami tud egyenlően szomorkás és vidám lenni, nem kiemelkedő, mégis csodás munka. A Fruits Basket egyszerre tudja ezeket, és azon filmek sorában van, amik egyszerre nyújthatnak jó szórakozást, de el is gondolkodtathatnak.

Persze halálkomolyan nem kell venni egy animét, mégis, néha kell egy kis mélyrelátás a nevetések között, mert az élet sem csak egy oldalból áll. Erre tökéletes a FB, hiszen egy olyan lányról szól, aki nemtől függetlenül mindannyiunk felelősségektől fulldokló, leterhelt valóját is jelképezhetik, aki mégis képes és készséges ha a másokról való segítésről van szó, egy olyan helyzetben, ami mostanra már talán sokunk számára igen-igen közeli, és persze ismerős lehet, legalábbis bizonyos részleteiben. Mégis az anime nyújt elegendő nevetést, mókát, hogy az érzelmek harcait, kudarcait elviselhetővé tegye, és megmentse önmagát a melodramatikus végzetbe fulladástól. Ezt elolvasva nem csodálom, ha azt olvassa ki bárki a kis kedvcsinálóból, hogy a FB egy olyan darab, ami késélen egyensúlyozza önmagát. Így is van, de ebben az esetben, egyként a ritka többi közül ez a tánc igen szép lett. Anjánljuk mindenkinek!

Érdeklődőknek:
Ah!/Oh! My Godess írásaink
Fruits Basket írásaink

Kellemes animézést!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr31278757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása