2009. július 22. 15:00 - Khaos

MILA 14: Dragon Ball

Egy név, amit már mindenki ismer, akár szereti, akár nem a meséket, avagy az animékkel szembeni előítéletek megtestesítőjét, legalábbis Magyarországon. De mint az Anime Comment számára minden idők egyik legjobb animéi közé tartozó sorozat nem erről kell hogy szóljon ez az írás, hanem arról, hogy velünk együtt nagyon sokaknak miért ez a régi sorozat a kedvencei egyike.

A nyolcvanas évek közepe óta az animék radikális változásnak indultak és meghatározzák az anime-ipart ma is. A Dragon Ball az egyik olyan stílust létrehozó anime, amit még ma is számtalan másik követ. Akármelyik, napjainkban legsikeresebb műsorról beszélünk, One Piece, Bleach, Naruto, Inuyasha, mindegyikben érezhető a Dragon Ball seinenjének nyoma, sikerük pedig őhozzá hasonló.
Hogy miért? Talán mert a Dragon Ball nem egy robosztus és epikus főhőssel indított, poénzuhatagokkal tarkította saját kis folyamát, és folyton tudott nagyobb lenni. Akár jó akár nem, a végtelenített sora az egyre erősebb és átléphetetlenebb ellennek, az egész folyam túl barátságos ahhoz, hogy leírhasa az ember, és a sarokba tegye, s habár mindez nem írható le például a Dragon Ball Z-ről, az a sorozat is megérte saját sikerét az elődből táplálkozva, milliók rajongása pedig nem lehet véletlen...

Sokat írtunk a Dragon Ballról.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr131259845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása