2008. június 04. 15:00 - public hikikomori

Dragon Ball - a legjobb pillanatok

A beígért Dragon Ball cikksorozat végére érkeztünk. Volt szó a különböző sagakról, az elveszettnek hitt magyar szinkron idióta történetéről. Lezárásként még néhány "leg"-ről és arról írok, miért nem célszerű lecserélni egy sorozatban az eredeti openinget. Határozottan szubjektív leszek, dobjatok be saját listákat, ha valami nem stimmel.

Leggázabb fordítás: "Emberfeletti ereje van!" Ez kb. minden ötödik részben elhangzik a franciából (!) fordított magyar verzióban. Nade b*szki, minden szereplőnek emberfeletti ereje van...

Legjobb szorzás: Son Goku harci ereje a Ginyu elleni harcban 200.000. Ha csilagharcos súlyos sérülésből épül fel, akkor az ereje megkétszereződik. Ennek ellenére felveszi a harcot Dermesztővel, aki már kétszer átváltozott 1.000.000 harci egység elérése után is. Érdekes.

Legjobb intro:
Az eredeti első opening video egész egyszerűen zseniális. Cha-la-head-chala! Akár németül is élvezhetjük.


Legrosszabb intro: Mi történik akkor, ha a csinálunk egy új főcímdalt, és azt mondjuk a vágónak, hogy rakjon alá egy hozzáillő képsort? A vágó természetesen nem ismeri a sorozatot, de igyekszik a szövegnek megfelelően végezni dolgát. Lássuk ezt franciául (az eredetit nem találtam, ez a lengyel, amit nem szinkronizáltak, csak rámondás van a franciára...):


Ezt természetesen magyarul is élvezhetjük, egy igazi, Subba-ra való gyöngyszem a magyar popipar aranykorából:

Dragon Ball Z - Csodás a hatalma
Dragon Ball Z - Ereje és tudása

Az apja is nagy hős volt, Son Goku, ki bátor s nagy,
S titkon mindenki arra gondolt, hogy szelleme fennmarad

Dragon Ball Z - Győzni fog a jóság!
Dragon Ball Z - Szeretet és barátság!


Az utolsó mondat egy igazi katarzis: három szereplő remegve vérzik el előtte.
Címkék: dragon ball z
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr53497870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása