2008. február 17. 15:00 - public hikikomori

Egy kis ajánló a téli szezonból

Ha valami frissebbre vágyik az ember, érdemes a Japánban jelenleg is futó sorozatok között csemegézni. Egyre szebb grafikák, és néhány igazán érdekes sorozat is könnyen horogra akadhat, amit esetleg a mérsékelt siker miatt később gyorsan elfelejtenek. Nem érdemes mindig a nagyobb oldalak ajánlói után menni, azt fogják kiemelni, amit sokan szeretnek, nem azt, aminek a hangulata elkaphat téged. Az első részek egy napon belül felkerülnek mindig ha mást nem, a YouTube-ra, onnan már csak végig kell őket zongorázni. Nem is igazi rajongó az, akit nem fog meg legalább 2-3 pilot epizód a kb. 20-ból. Arra mindenesetre elég hamar rájöttem, a cím alapján nem érdemes menni, gyakran a legrémesebb elnevezések takarják azt, amit éppen keresek. A lista magyarul:
www.aoianime.hu/
Végül néhány kósza ajánló, egy kis hangulatleírással:

Shigofumi

Posztapokaliptikus világ, egy shinigami-szerű lány és néhány szellemes epizód. Egyelőre ennyi, ami megfogott, egyelőre a sztori csak kezd kibontakozni. Maga a világ hangulata, az árnyékkal és fénnyel való játékok, ez bilincselt le. Pedig a karakterek sablonosak, és a grafika igazából már nem a legszebb. Érdekes, mit ki lehet hozni azzal, ha egyszerűen átrakják a nézőpontot egy másik, a miénktől alig különböző világba. Anime, le se tagadhatja. Egy kis leírás angolul:
en.wikipedia.org/wiki/Shigofumi



ARIA The ORIGINATION

Egy kis repeta a manga után, ha még létezne olyan 14 év feletti, aki még nem unta magát halálra a gondolás lányok kalandjain. A harmadik évad, ugyanazok a szereplők, ugyanazok a poénok. Pihent szórakozás téli estékre.
www.ariacompany.net/index2.htm


GUNSLINGER GIRL -IL TEATRINO-

Folyatatódik a nyugati piacra szánt anime. Itt sincsen semmi meglepetés, ha tetszett az első szezon, a második sem fog csalódást okozni. Lányok fegyverrel, akció, némi lelkizés, krimihangulat, szürke tónusok.
www.gunslingergirl.com/




 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr29336213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása