2008. február 12. 15:00 - public hikikomori

Midori no Hibi

Shounen vígjáték némi szerelmi szállal - nem egy új ötlet, szinte minden fiatalokat megcélzó sorozat még egyforma is egy kicsit. Főszereplőnk alapvetően jó ember, lehet akár az utcai bunyó királya is, mégis feszélyezve érzi magát, ha lányokról van szó. Gátlásán pedig csak a csoda segíthet - ahogy az minden ilyen sorozatban lenni szokott - és emberünk végre boldog, teljes életet élhet, emberileg fejlődött, stb.
A Midori no Hibi a receptet egy abszurd kezdéssel fejeli meg: a kiszemelt lány egy reggel a srác jobb kezének helyén találja magát, s kezdetét veszi a pár hetes őrület, amely során szinte elkerülhetetlenül a happy end felé sodródunk. Más befejezés zavaró is lenne, csak feleslegesen bolygatná fel a műfaji korlátokat. A Midori no Hibi semmilyen korlátot nem feszeget, egyszerűen csak szórakoztat. A helyzetkomikumra épülő humor nagyszerűen használja fel az abszurd állapotból kihozható poénokat.
Ami igazán kiemeli a sorozatot, hogy nem a megszokott erőltetett képi humort kapjuk SD karakterekkel és vérrel, ahogy azt megszokhattuk. Ehelyett igazán kellemes kikapcsolódásban lehet részük azoknak, akik végignézik.
Sajnos maga a történetvezetés nem ennyire profi, az alig 12 rész nagyon egyenetlen, és teljesen váratlanul vált a vége felé hangulatot. A végeredményt szerencsére megmenti, hogy a történeti szál nem annyira hangsúlyos, hasonló sztorit elmesélő animék és mangák bőven akadnak még.
Így végeredményben a Midori no Hibi kellemes csalódás lehet azok számára is, akik egyébként nehezen emészthetőnek vagy egyenesen érthetetlennek tartják a japán humort. Túl sokat ne várjunk tőle, iskolai élet, mindennapi frusztrációk, miegymás. Jó sorozat, csak fiataloknak.


Értékelés: 9,0

Linkek:
ANN
Aoianime
Címkék: midori no hibi
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr71331490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása