2012. június 25. 15:00 - Takumi84

Kirepapa

kirepapa.jpg

Gondoltam, én is beszállok, a blog egyszemélyes boys love/yaoi részlegének szerkesztésébe, és írok egy bejegyzést a Kirepapa című két részes ováról, ami ugyan nem hagyott mély nyomokat bennem, de mivel a műfajban ezt láttam legutoljára, és viszonylag friss élmény is, ráadásul még nem volt róla szó itt, így gondoltam: miért ne?

Főszereplőnk a harmincöt éves író, Takatsukasa Chisato, aki roppant népszerű, és fiával, Rijuval él egy fedél alatt. Chisato roppant féltékeny és szorgalmasan őrzi kisfia ártatlanságát, így annak valamennyi barátját el szeretné üldözni Riju mellől. Ez többnyire sikerül is, kivéve egyet: a Shunsuke nevű fiú ugyanis nagyon kitartó, és imádja heccelni Chisatot. Idővel aztán kiderül, hogy Shunsuke nem is igazán Riju iránt, hanem inkább a neves író után érdeklődik. Mivel azonban Chisato egyúttal tsundere karakter is, nem lesz könnyű a közelébe férkőzni, de mint tudjuk, a szerelem nem ismer határokat és lehetetlen helyzeteket, főleg nem egy boys love animében. Pláne, ha az emberre később fel is tud nézni majd az imádottja

A két ova egyébként külön szálon fut: amíg az elsőben Shunsuke és Chisato románcának bimbózását követhetjük nyomon, addig a másikban főleg Riju, és annak barátja, az érett színész és idol kerül a középpontba. Emellett egy családi kirándulásra is elkísérhetjük szereplőinket, ugyanis Chisato apját és testvéreit is láthatjuk, akik, finom szólva sincsenek elragadtatva a két furcsa pártól, így mindent megtesznek, hogy szétválasszák mind Chisatot és Shunsukét, mind pedig Rijut és szerelmét.

Történet szempontjából nem kell túl sokat várni a Kirepapától, a szokásos boys love sablonokkal operál. A cselekmény középpontjában főleg a szerelmi bonyodalmak, makacskodások és vicces helyzetek állnak, mindez nyakon öntve jó néhány bishi karakterrel, ami a női nézőknek valószínűleg nagyon tetszeni fog. Igazából nekem a karakterekkel az volt a bajom, hogy a érezni lehetett rajtuk a készítők erőlködését, hogy valami tökéleteset hozzanak létre. Ez nem nagyon sikerült, így a karakterek kinézetben elég mesterkéltek és erőltetettek lettek. Chisatot egy nőies szépségnek akarták ábrázolni, ám ennek köszönhetően sokszor idegesítővé és pojácává lett. Végig azt éreztem, hogy kinézetre mindenki túl tökéletes, jellemre ugyanakkor nagyok kiismerhető. Külön zavaró volt, hogy korra való tekintet nélkül mindenki 18 évesnek néz ki, ez pedig Chisato apja esetében például abszurd és lehetetlen szituációkat szült. A humort főleg a második részben sikerült eltalálni, amiatt élvezhető némileg a Kirepapa. Bár a második ova határozottan szórakoztatóbb lett, de a sok helyen látott sablonok miatt erősen azt érezzük, hogy a történtek egy részét már nem is egy helyen láttuk korábban.

A Kirepapa megtekintését csak nagyon elszánt yaoi rajongóknak ajánlom, aki inkább egyedibb animét keres a műfajban, nyugodtan ki is hagyhatja.

Értékelés: 6.

Linkek:

AnimeAddicts

ANN

Címkék: é:6 kirepapa
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr744604690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása