2012. május 23. 15:00 - Fenrir23

High School DxD

 Gondolom, senkinek nem mond újat az, hogy animék sikerének egy része az attraktív női szereplőktől származik. A mai Ecchi, románc, és hárem animék, valamint ezek keverékei szinte mind követik a jól bevált receptet, már-már olyan érzést keltve, hogy a különböző stúdiók nem is csinálnak mást csak kicsit átrajzolják a szereplőket, illetve módosítanak néhol a történeten. Korunk anime betegsége a sablonosodás, valamint a futószalagon jövő sorozatok, melyek elődeik sikerét próbálják meglovagolni, de gyakran hol a szűkös költségvetés, hol maga a megvalósítás áll az útjukba. A címben szereplő sorozat is követi a formát, hisz az alapjáraton erős Ecchi műfaj mellé még bepakol egy kis háremet, nem kevés románct, és egy nagy adag shounent, na meg persze megfűszerezi a mostanában divatos démonos, angyalos ellentéttel. Hogy ez mennyire elég? Láthatólag működik.

 A High School DxD-ban ép az a szép, hogy nem akar több lenni annál, mint amit már az első két részben is ígér a nézőnek, egy kellemes délutáni időtöltésnél. Igyekszik kielégíteni a férfinéző (bocsi csajok) igényeit ahol tudja. Dögös, D cupos démon lányok? Meglesz! D cupos bukott angyalok? Meglesz! Lolik? Hajaj! Meztelen testek, tömérdek ecchi???! Naná!! Huh, talán kicsit bele is melegedtünk, de a sok vérplazmánktól szabadulnánk meg, ha mi is anime szereplők lennénk, és próbálnánk végig nézni a sorozatot. Szóval jól indul a dolog, és a történet se próbál nagyon újítani, de nem is érezzük ezt bajnak, hisz nem azért jöttünk, hogy részese legyünk egy újabb Shuffle-nek, vagy Clannadnak. Adva vagyon ugyanis a szokásos közép sulis, nem kicsit perverz főhősünk Issei, ki barátaival egész nap lányokról, és mellekről álmodozik, valamint arról, hogy egy napon talán lesz egy barátnője. A szerencse hamar rá is mosolyog mikor egyik nap suli után egy fekete hajú, szende szépség megkérdezi, hogy járna e vele, mire naiv, és tapasztalatlan hősünk rögtön igent mond. Egy csodálatosnak tűnő, cukor felhős randi után egy parkban kötnek ki, ahol fülig vigyor főhősünk már azt reméli, hogy az áhított csókkal zárhatja eme csodálatos napot, de nagyon hamar rá kell jönnie, hogy ez életének legrosszabb napja. A lány ugyanis egy bukott angyallá változik, és kíméletlenül végez Issei-el, mondván olyan tárgyat hordoz magában, amit nem hagyhat szabadon garázdálkodni a világban. A saját vérében fekvő iskolásunkat végül a diák tanács gyönyörűséges, vörös hajú démonja menti meg, azáltal, hogy újjá éleszti őt, mint szolgáját. (Így jutatva a fiút ördögi erőhöz) Eddig tudtátok követni? Remek, mert ennél bonyolultabb már nem lesz a sztori, és innentől kezdve sajnos egyenes vonalon, és kiszámíthatóan halad a sorozat vége felé. Persze nem kell aggódni, becsatlakozik sok érdekes mellékszereplő is, hogy erősítsék a háremérzést, és lesznek nagy csaták, valamint orrvérzés lavinák a nő testek miatt, de semmi több. Boncolgathatnám a sztorit tudom kicsit jobban, kitérhetnék a karakterekre, meg arra, hogy mi körül is forognak az események, de nem teszem. Ha leírnám, akkor konkréten három-négy mondatban össze tudnám foglalni a dolgokat, lévén, hogy nem egy Death Note összetettségű műről van szó, de ez nem is baj. A sorozat igen rövid 12 rész, szóval, akit érdekel, annak sem kell sokat áldoznia az idejéből.

 Igazából hozza az erős közép kategóriás hárem színvonalát, sőt, néhol talán még újat is mutat az átlaghoz képest. (A démonok osztályzása sakkfigurák alapján kifejezetten bejött) Továbbá erényei közé tartozik, hogy szép a rajzolás (mai kornak megfelelő), és az animációkra is gondot fordítottak, valamint a lányok úgy alapjában véve is csodálatosok, aranyosak, és szexik. Mindenki meg fogja találni a személyes kis kedvencét.

 Összefoglalva tehát nem nagy szám a HS DxD, de mivel nem is annak készült így én nem bántam, hogy végig néztem. Alapjáraton jól szórakoztam, és az utolsó rész is jól sikerült, hisz nem baltázták el, mint ahogy azt oly sok műfaj társ teszi. Sőt, a lezárás alapján várható második évad is. Tehát nincs új a nap alatt, de egynek elmegy, és én szívesen várom a folytatást is, ha lesz. ”BŰŰŰŰSZTOOO !!!”

Értékelés : 7,5

Linkek:
Wiki
ANN
Animeaddicts

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr14508501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása