2008. július 09. 15:00 - public hikikomori

Blue Gender (movie)

Mint már említettem a Blue Gender egy sajnálatos módon vontatottra sikerült sorozat. Készült belőle egy moziváltozat is, amely szinkronizáltan az A+-on is vetítésre került korábban.
Nem szaporítom nagyon a szót, a mozi kisebb változtatásoktól eltekintve a sorozat rövidített változata. A vágás sokat lendített a történet dinamikáján, és adott egy alternatív befejezést, mégsem mondanám, hogy jó film lett belőle. Egész egyszerűen kivágták belőle a lényeget, a karakterek a kevés párbeszéd során alig kerülnek kifejtésre. Végig az az érzésem volt, hogy a vágások között tényleg kimaradtak lényeges részek.
Így azonban a történet kapkodásba fullad. Karakterfejlődés lezajlik éppen, csak éppen érthetetlen és nehezen követhető, mit miért csinálnak a szereplők.
Jobb lett volna, ha kevesebbet nyúlnak olló után a vágók, és egyszerűen a fillerek elhagyásával készítenek egy rövidebb sorozatot. Nem ez történt, így a Blue Gendert egy végtelenül hoszúnak tűnő sorozat és egy nehezen követhető mozi formájában élvezhetjük csak.

Értékelés: 5,0

Linkek:

ANN
Animeaddicts
Címkék: blue gender
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr27491939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása