2008. április 27. 14:00 - public hikikomori

Jigokou Shoujo OST

 

Nagyon igaz, hogy a japán animációban mennyire fontos szerepet játszik a zene. Ennek korai gyökerei vannak, szinte minden templomi szertartás alapvető kelléke volt valamilyen hangszer.
A Pokoli lány zenéjét Takahashi Yasumaru szerezte, a két sorozat kísérőzenéje összesen négy lemezen jelent meg. Elemekben valami laza elektropop és néhány klasszikusabb szólam kellemes keveréke, de nagyon sokféle stílust kever a szerző. Szinte mindegyik instrumentális, több közülük az epizódokon belüli visszatérő téma volt, mint a pokol illuziója, a menekülés, a pokol felé tartó evezés, és a többi stáció. Visszanézve utána egy-egy részt, észre lehet venni, hogy a hanganyag - főleg az első lemez - ezeket a stációkat járja végig a prológustól a pokolig.
Nem egy annyira kiemelkedő hanganyag, sokkal inkább a film kísérője. Annak viszont teljesen betölti a funkcióját, kiváló alaptémákat ad az egyes elemekhez és az epizódok visszatérő motivumaihoz.
Ajánlom a sorozat rajongóinak, és tanuláshoz, munkához aláfestő zenének. Annak tényleg hatékony, többször kipróbáltam.

Linkek:

Wikipedia
Music
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr92432703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása