2007. október 31. 19:20 - public hikikomori

Cowboy Bebop

A nyugaton az egyik legnépszerűbb sorozat kategorizálása nem egy egyszerű dilemma: most ez komolyan western-adaptáció? Vagy esetleg egy alternatív szamuráj-film? Nem viccelek, itt komolyan arról beszélek, hogy a készítők direktbe nyugatra gyártották-e a Cowboy Bebop-ot.
Azt hiszem, igen. De ez nem western (azt most hagyjuk, hogy valójában ez egy űrbéli móka). Inkább film noir. Spike egy tipikus noir férfiszereplő, talán abban különbözik Bogart híres karakterétől, hogy a cinizmusát valamilyen szinten végig fenntartja. Nem áldozza fel magát valamiféle magasztos értékért, amire csak úgy rábukkan. Nem a hősok korát éljük.
Ilyen értelemben a Cowboy Bebop a noir egyfajta újraértelmezése. Emellett nagyszerű szórakozás. Nem csak Spike, hanem a többi szereplő miatt is. Nem kell részleteznem, sok szempotból hasonlítanak rá. A cinizmusukat pedig nagyon is lehet szeretni. Sőt, talán a leginkább kiemelhető tulajdonságuk.

Ha pedig csak egy kis kalandra vágyunk, a Cowboy Bebop akkor is jó választás: három fejvadász kalandjai egy posztapokaliptikus világban. Hát kell ennél több egy jó sorozattól?

Megint egy kis privát: A magyar szinkron nagyon jó! Ez nagy szó, nagyon más sorozat nem jut eszembe, amire ezt mondhatnám...

 

Értékelés: 8,6

Linkek:

ANN

Aoianime

 


Címkék: cowboy bebop é:8
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr92214567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása