2007. október 13. 17:55 - public hikikomori

She and Her Cat

Mint már egy korábbi poszt-ban említettem, Shinkai Makoto munkásságát összességében elég nagyra tartom, és nem éppen az egész estés filmjei miatt...
A She and her cat egy pár perces szösszenet mindössze, Makoto egyedül készítette még 1999-ben, fekete-fehérben. Cselekménye gyakorlatilag nincsen, egy fiatal nő életébe pillanthatunk bele a macskája nézőpontjából. Ez a kis rövidfilm éppen ezért telitalálat: nyoma sincsen erőltetett párbeszédeknek, vagy popkultúrális behatásoknak. Ami marad, a tiszta élményképek, és a mindennapok elmosódott kontrasztjai. Egy ember életéből elkapott pillanatfelvételek kristály tisztaságban.
Ha másért nem is, a hossza miatt mindenképpen érdemes megnézni. 5 perc szívmelegítés, felesleges tiszteletkörök és sallangok nélkül. Egy igazi független film az anime világából.


Értékelés: 9,4

Linkek:

ANN
Aoianime

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr8195310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása