2007. szeptember 14. 23:15 - public hikikomori

Welcome to the NHK

Főszereplőnk, Satou Tatsuhiro igazi antiszociális lény. Napjait egyszobás kis albérletében tölti, kerülve minden emberi társaságot. Az ingerszegény világában már a bútorokat is lassan megszemélyesíti magában. Ám egy napon találkozik egy különös lánnyal, és az azt követő hónapokban szinte átsöpör az életén napjaink Japánjának összes idióta és veszélyes szubkultúrája...
A sorozat a kevés számú seinen vígjátékok műfaját gyarapítja. Ezen belül egy szinte tökéletes szatírája a társadalomból kiszakadt fiatalok lelkivilágának. Különösebb moralizálás nélkül. Mert itt annak nincsen helye. S mint egy epizódban kiderül, a hősi halálnak sem, ha úgysem viszel semmilyen értéket a sírba.
Ez a kis remekmű elképesztő skálákon mozog a sírva vígadástól az önfeladás gondolatáig. Kőkemény realitásérzékkel, és gyakran egészen felkavaró módon. Egészen kivételes kijelentés ezt mondani egy animációs filmre, de a Welcome to the NHK képes arra, hogy az embert érzelmileg a végletekig kimozgassa.
Ebben rejlik a sorozat varázsa, s talán ez egyben a gyenge pontja is. Hihető, hogy mindez a képtelenség egyetlen szerencsétlennel megtörténjen? Végülis nehezen. Ezzel együtt 2006 legjobb vígjáték animéje, kiemelkedő szinkronnal és kifejezetten esztétikus karakterdizájnnal.


Értékelés: 9,6

Linkek:

ANN
Aoianime

Utóirat: Mint láthatjátok, Satou-kun az oldal jelkép-figurája. Egy közönséges karakter, aki semmi különöset nem csinált életében, csak megpróbált elmenekülni a bonyolult emberi kapcsolatokból egy sterilebb világba, ami nem létezik.
Ha szereted az animéket, akkor érted, miért őt látod ezen a blogon mindenütt. Egy jó anime egy néhány perces kísérlet egy ilyen steril világra. Csak győzzél utána visszatérni a valóságba.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr20165790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása