2008. június 01. 15:00 - public hikikomori

Dragon Ball Z - Maijin Buu Saga

El is érkeztünk a sorozat végéhez, teljessé válik a Dragon Ball-univerzum istenestül-mindenestül, de természetesen a kalandok folytatódnak, ahogy hallhatjuk is a végén a narrátortól. Aki vágyik rá, még megnézheti a GT-t, bár én személy szerint nem javaslom, csak ha egy jó kis spin-off, amire vágysz.
A befejezés sok tekintetben jól sikerült, egy elég változatos, és jobb poénokban is bővelkedő  Saga végre tényleg az univerzum legjobb harcosai között, igazán jó látvány kíséretében. A legújabb főellenség, Maijin Buu egy baromi szellemes és változatos karakter megszámlálhatatlanul sok alakban és személyiséggel, hőseink nagyon megszenvednek a végső sikerért és a világ megmentésért.
A hibák természetesen itt is megvannak, a több napig tartó harc ideje alatt például egyszer sem megy le a Nap, hogy egy egyedi hibát említsek. Na de sebaj, nem a dramaturgiáért és az évekig érlelt koncepcióért szeretjük a Drangon Ball Z-t, ugye?
A Saga új openinget kapott végre, és visszakapunk valamit a DB megelőző kétszáz része alatt jócskán megkopott humorból is. A két fúzió-karakter (Gotenks és Vegito) valamint maga Buu (Bubu) is megéri a pénzét, habár szerintem nem érnek nyomába az első sorozat mellékszereplőinek.
A Maijin Buu Saga egy nagyon korrekt befejezése a sorozatnak, kellően drámai véggel és némi morzsákkal abból, amiért szeretjük Toriyama munkásságát.

Itt olvashatjátok a teljes sorozatról írt kritikámat: Dragon Ball Z
Korábbi Saga-k:
Cell Saga
Frieza Saga
Saiyan Saga

Értékelés: 7,4

Linkek:

ANN
Aoianime
Wikipedia
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr8476834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása