2008. május 30. 12:00 - public hikikomori

Dragon Ball Z - Cell Saga

Hőseink élete sem folytatódhat tízszeres erősödés nélkül, jönnek tehát a rendkívül gonosz robotok, és egy sci-fi-be illő csavar egy jövőből érkező csillagharcos érkezésével. Mint emlékezhetünk rá, a szarházi ORTT pont a Saga elején húzta meg a büntetést, és okozta a vetítés végét. Az mondjuk egy másik történet, és a hazai szereplők  különben sem olyan erősek (szellemileg sem).
A DBZ legérdekesebb, és sajnos félbeszakított fejezete bővelkedik érdekes, igényesebben kidolgozott karakterekben. Ez persze nem üt meg túl magas szintet, és itt is akad hiányérzetünk, ám itt találkozhatunk először összetettebb motivációkkal rendelkező, nem annyira papírízű karakterekkel. Ilyen például a jövőből érkező Trunks vagy az aktuális főgonosz Cell is.
A cselekmény is kicsit összettebb, az egyre erősebb androidok közül a legjobb szintén egy alternatív jövőből érkezik, és a vele való harc is lényegesen pörgősebb, mint volt az a Frieza Saga esetében. Külön jópont, hogy a grafika tovább javul. Itt szintén készült egy speciális epizód Future Trunks életét bemutatandó, aki mellesleg sokak szerint a sorozat legérdekesebb személyisége - egyes szavazások szerint a legnépszerűbb is.
Negatívum, hogy az univerzum továbbépítése során a Cell Saga utólag érdektelenné válik. Mondjuk ezt felfoghatjuk úgy, hogy a mangával folyamatosan futó sorozat átvette az eredeti mű hibáit, ezt talán nem róhatjuk fel a készítőknek, nem sok lehetőségük volt a korrekcióra.
A Cell Saga tehát elég változatosra sikeredett, igazi csemege - főleg azoknak, akik annak idején kiakadtak a betiltás miatt...

Itt olvashatjátok a teljes sorozatról írt kritikámat: Dragon Ball Z
Korábbi Saga-k:
Frieza Saga
Saiyan Saga

Értékelés: 8,4

Linkek:

ANN
Aoianime
Wikipedia
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr71476807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása