2008. május 27. 15:00 - public hikikomori

Dragon Ball Z - Frieza Saga

Vigyázat, gyermekkori emlékeket hívok elő!
A történet folytatódik, Son Goku és végtelenül egyszerű barátai ezúttal egy komolyan világuralomra törő lénnyel, Dermesztővel veszik fel a harcot. A küzdelem tétje utoljára emelkedik: innentől kezdve minden Sagaban a világ elpusztítására/meghódítására hajtó szörny elpusztítása a tét.
A fejezet egyben a sorozat kiemelkedően legunalmasabb része is. A főgonosszal történő harc olyan mértékben eldurvul, hogy a rengeteg részen át folyó végső csatában egy egész bolygó is az apokaliptikus vég áldozatául esik. Ha valaki végigpörgeti mondjuk az utolsó néhány részt, akkor minden egyes részben végighallgathatja, amint Kaito mester aggódik, hogy "A Namek 10 percen belül felrobban." A Happy End persze elkerülhetetlen, az a bizonyos tíz perc is elmúlik tizenegynéhány rész alatt, és mindenki boldog.
Zavaró módon annyira kiélezték a heroikus küzdelmet, hogy az ember arra gondol, ezt már nem lehet fokozni, mert tetszőleges bolygót szétbarmolnak, ha még tovább erősödnek hőseink. Ez nem történik meg, és Toriyama elhagyja később a harci egységek számolgatását is, miután ezen Saga-ban elérték az 1 milliót is.
Kicsit kritikusra sikeredett az írásom, pedig a Frieza Saga alapvetően nem rossz, csak a DBZ összes hibája maximálisan kicsúcsosodik benne. Pozitív fejlődés, hogy a Saga során megváltozik Goku karakterdizájnja is, sokkal robosztusabb külsőt kölcsönözve neki. Külön jól sikerült a Goku apjának történetét bemutató, tv-ben is leadott különkiadás is.

Itt olvashatjátok a teljes sorozatról írt kritikámat: Dragon Ball Z
Korábbi Saga-k:
Saiyan Saga

(A Frieza Saga után következik az animében a Garlic Jr. Saga, amit most kihagyok. Egyrészt jóval rövidebb a többinél, másrészt csak filler, a mangában egyáltalán nem szerepel.)

Értékelés: 6,3

Linkek:

ANN
Aoianime
Wikipedia
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr85476785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása