2009. április 18. 15:00 - public hikikomori

MILA 20.: Welcome to the NHK

Ki ne tudná, hogy az AnimeComment jelképe, a borús képű faszi honnan származik. Hát persze, hogy a Welcome to the NHK cím sorozatból. A  számunkra Minden Idők Legjobb Animéit felvonultató listán helye van akkor is, ha nem elmondható, hogy új korszakot nyitott volna.

A lényeg nem is a művészi hatásában van, hanem abban, amit a nézőre gyakorol. A sorozat egy szuggesztív sokkterápia arról, hogyan kerülhet valaki szociálisan a perifériára. A műfaj vígjáték, de ez senkit se tévesszen meg. A sorozatban felsorokoztatott motívumok, ha így egyben meg is fekszik az ember gyomrát, maró stílusban fogják meg a perifériára sodródott fősősünk mindennapjait. Ami kiemeli még a sorozatot, az a teljessége. A témát tökéletesen körüljárja, a gyerekkori élményektől a befelé fordult meber képzeletvilágáig minden részlet bántóan hiteles.

Itt nincs ajánló. A lista valamennyi animéje kötelező az összes rajongónak. A Welcome to the NHK sem kivétel. Egy igazi különutas seinen vígjáték, amit egyszerűen látnia kell annak, aki meg akarja érteni a "ciki" embereket.

Kritikáinkat itt olvashatod: Welcome to the NHK

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr331066292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása