2008. június 29. 15:00 - public hikikomori

Kiddy Grade - Csajkommandó

Hála az A+ csomagban vásárolt remekműveinek, a Csajkommandó is azon kevés anime közé tartozik, amely kapott magyar szinkront. Elég kivételes módon nem is rosszat, de kár volt érte. Eredeti hanggal még viccesebb az egész giccs- és fétisparádé, amit ebben a sorozatban le akarnak nyomni az ember torkán.
Főszereplőink Eclair és Lumiere egy galaktikus birodalom "különleges ügynökei", akiket a sorozat első felében különböző küldetéseken ismerhetünk meg. A később kibontakozó történetben központi szerepet kapnak a nagyszabású összeesküvés leleplezésében, és elszabotálásában, amely keresztül egy viszonylag kidolgozott politikai játszma bontakozik ki a szemeink előtt. Erre nincs is sok panaszom, habár a társadalmi rendszer konstrukciója nem elég megalapozott, hogy az dícséretre adjon okot. Egyáltalán nem világos ugyanis, hogy a fiktív galaxis arisztokráciája hogyan képes fenntartani a hatalmát, amikor a riválisai is rendelkeznek hasonló technológiákkal. Végülis mindegy, a Csajkommandó nem is emiatt szörnyű, hanem az egész megjelenítése miatt.
Az, hogy az "ügynökök" kivágott szerkóban akciózzák végig a huszonegynéhány részt, az kissé sokkoló. Amit kapunk, az így egy otakuknak legyártott nagyon különös keverék. A politikai rész igazából érdektelen, de még az egész még ecchinek is nagyon gyenge. Világos, mi volt a készítők célja: a megfelelő kedvencekkel rendelkező törzsközönség kiszolgálása.
Más pozitívumot csak az jelent, hogy a grafika többnyire nagyon szép. Az epizódoknak csak egy részét láttam, de az is bőven elég volt: a sorozat második felében cammognak csak az események, akkor sem túlzottan gyorsan.
Ha még valaki nem látta volna, akkor nézze meg, ha tetszik neki a karakterdizájn. Másban nem fog jót találni a sorozatban. Még az menthetné meg a helyzetet, ha az egész legalább egy kicsit vicces lenne, vagy nem venné túl komolyan magát. Sajnos még az sem. Pech.

Értékelés: 4,8

Linkek:

Aoinime
ANN
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr6491880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása