2008. május 21. 14:00 - public hikikomori

Shigofumi

A téli szezon egyik legérdekesebbnek tűnő animéjéről lesz szó, mindenképpen figyelemre méltó, hogy emellett mindössze 12 részes, szóval abszolút ledarálható. Miért is érdekes? A szokásos hangulat+sztori kombó itt is üt, bár emelett túl sok jót nem tudok mondani a sorozatról.
Megismerhetünk egy fiatal levélhordó lányt, Fumika-t, aki beszélő varázsbotja segítségével halott emberek utolsó leveleit, ún. shigofumi-kat kézbesít a mindenkori címzetteknek. Az epizódok során egy-egy levél történetét ismerhetjük meg (emberi sorsok, wow!), és közben szépen lassan Fumika élete is kibontakozik előttünk.
A vezérszál egy elég érdekes, ám nem igazán kifejtett sztorit mutat be nekünk, ami miatt érdemes végigkövetni a sorozatot. Ennek ellenére a történetvezetés meglehetősen suta. A vezérszálhoz nem kapcsolódó epizódok még a sorozat végén is előfordulnak, ami elég zavaró, gyakorlatilag filler funkciót töltenek be. A befejező részben ezzel szemben többször is volt olyan érzésem, hogy "nem igaz, hogy pár percen belül véget ér, az nagyon sűrű lenne". Pedig sikerült, a fillerek javára érzésem szerint rendkívül felpörgették a történet lezárását - teljesen értelmetlen módon.
A karakterek nagyon jól eltaláltak, maga főszereplő személyisége és múltjának bemutatása igazi telitalálat. Szerencsére mellékszereplőből sem kell túl sokat megismernünk, és ők is tartogatnak bőven meglepetéseket. A technikai megvalósítás hagy ugyan kívánnivalót maga után, a szürke tónusok nagyon jól illeszkednek a hangulathoz, és elfogadható a szinkonszínészek teljesítménye is természetesen.
Összességében egy láthatólag finanszírozási probémákkal küszködő, nézhető és figyelmet lekötő történet, ajánlom azoknak, akiknek tetszett a Pokoli lány vagy a Shinigami no Ballad.

Értékelés: 7,8

Linkek:

Aoianime
ANN
AniDB
Címkék: shigofumi é:7
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr77463675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása