2008. január 04. 13:00 - Nite

Lovely Complex

Vigyázat, a LoveCom ártalmas az egészségre! Ellentétben az Evangelionnal vagy a Lainnel, amiknek hosszas boncolgatása mentális problémákhoz vezethet, ez a rekeszizmokat támadja meg, és akár fulladást is okozhat. Aki vevő a vizuális humorra, az garantáltan percenként fogja lepauzolni, hogy egy-egy jól eltalált rajzon nyugodtan fetrengve röhöghessen, amíg a görcs elmúlik.
Maga a történet dramaturgiailag a szokásos romantikus elemekből építkezik, a Karekano vagy a Bokura ga Ita fordulataihoz képest nem nyújt sok újdonságot. Az, hogy mégis egyedi tud lenni, egyértelműen a karaktereknek köszönhető: Koizumi Risa egy (japán viszonylatban) nagyon magas lány, Otani Atsushi pedig egy alacsony srác, kettőjük között majdnem 20 centi különbséggel. Régóta nagyon jó barátok, és folyamatosan ugratják egymást, ami miatt aztán nehezen jut eszükbe, hogy elmélyítsék a kapcsolatukat. A történet kicsit tovább követi hőseink életét a megszokottnál, egészen a főiskolai felvételikig, ez alkalmat ad betekinteni kicsit olyan problémákba mint a pályaválasztás vagy a párok szétszakadása ahogy távoli iskolákba veszik fel őket - azért ne gondoljunk túl nagy drámákra se, nem ez a sorozat fő profilja.
A grafikai kivitelezés nagyon szép, egészen addig amíg a szereplők el nem kezdenek jócskán eltorzult pofákat vágni, éppen ez az ellentét teszi nagyon mulatságossá. Külön élmény, és a hangulathoz nagyban hozzájárul, hogy a történet Osakában játszódik, így sok karakter Kansai nyelvjárásban beszél - aki már látott pár animét és hozzáedződött a Tokiói beszéd dallamához, nehezen fogja bírni vigyorgás nélkül azokat a szófordulatokat, amiket a "vidéki" beszéd produkál.  A szinkron szintén kiemelkedő, ilyen hangokat animében nem is tudom mikor hallottam utoljára.
Valószínüleg a komolyabb, tartalmasabb animék kedvelői nem lesznek elájulva a LoveCom-tól, de a romantikus vígjáték kategóriában eddig ez az évezred egyik legjobb sorozata.

Értékelés: 9,1

Linkek:
ANN:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php
Aoianime:
http://www.aoianime.hu/
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr22283877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása