2007. december 13. 21:00 - public hikikomori

Oh My Goddess! (OVA)

A 90-es évek elején jópár kiváló minőségű OVA készült, talán az volt ennek a műfajnak az aranykora - leszámítva persze a tényleg rétegműfajokat, amelyek ma jobban futnak. Az Oh My Goddess! az egyik legismertebb példa. Az eredeti manga 1989 óta fut (!) és idén élte meg a 35. kötetet (!). Mangaként minden idők legsikeresebb "romantikus" seinen sorozata. Emellett legsikeresebb feldolgozása vitathatalanul az 1993-as OVA, pedig tényleg csak egy kis ízelítőt adott a történetből és az egész hangulatából. Egyszerűen látszik rajta, hogy az alkotók szerették, amit csináltak, ez nagy szó.
Az alaptörténet a manga szerzőjének egy másik művéből, a You Are Under Arrest-ből kölcsönzött. Egy egyetemista fiú mit sem sejtve pizzát szeretne rendelni, ám mellétárcsáz. Egy istennő jelenik meg a megdöbbent szerencsétlen előtt, és felajánlja neki, hogy teljesíti egy kívánságát. A fiú óvatlanul azt kéri, hogy az istennő maradjon vele. S lőn csoda, vele marad, kezdetét veszik a végelláthatatlan bonyodalmak istenekkel, démonokkal és egyébb lényekkel, valamint két kedvenc főszereplőnkkel.
Az alig öt részes OVA éppen annyiba enged bepillantást, hogy megismerjünk néhány fontosabb szereplőt, viszont a történetet és a gyengébb poénokat kellő dózisban adagolja, egy pillanatig sem unalmas. Ezzel együtt a tényleg csak bevezetőnek szánt videó-kiadás kiemelkedően jobb, mint a későbbi próbálkozások. Ennyi múlna a tempón és a lelkesedésen? Azt hiszem, legalábbis fontosak.

Értékelés: 8,6


Linkek:

ANN
Aoianime
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr45259917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása