2009. április 07. 15:00 - Khaos

One Piece - Jaya Arc

Ha van egy olyan tenger, amin annyi a kalóz, mint égen a csillag, akkor lennie kell legalább egy városnak, ahol ez a sok kalóz kiélheti magát.

Na ez a hely Mock Town, ahol olcsó az élet és az építőanyag, de drága az ital, és persze a nő. Mi kellene még a mi főhőseinknek ahhoz, hogy jól érezzék magukat, azon túl persze, hogy van aki visszatartsa őket a verekedéstől? Semmi. Kivéve egyetlen dolgot. Hogy mi is ez? Nos ez olyan titok, ami miatt a One Piece szerethető: nem árulja el miért is esünk egy megszokott, kellemes, humoros érzésből az akár könnyeket is fakasztó, karfát markoló izgatott várakozásba. Mindössze azt lehet érezni mindenütt, hogy minden egyes pillanat, még akkor is, ha ezt eddig nem hittük el, része annak a hatalmas filozófiának, amit csakis bizonyos emberek szájából hihetünk el, a filozófia pedig nem más, mint a kalózlét.
Ha belegondoltunk valaha, egy kalóz miért is áldozza akár saját életét, miért él úgy, ahogyan él, bizonyára előbb utóbb kilyukadunk arra a pontra, ahol a One Piece lefesti, és ahol főszereplőink legalább egy része már érzi és érti mit is jelent igazi kalóznak lenni, és persze ez a kritikus kudarca, de ez például egy olyan vonal, olyan érzés a filmből, amit a szavak, vagy éppen a "nézd meg mert" nem képes jól leírni. Az epizód, a pár rész tökéletes előjátéknak, de önmagában is remek képet fest a sorozat egészéről, minden pillanatában van valami, ami máshol is felbukkan a sokszáz rész során.

Van miért megnézni, ez pedig az az apróság, hogy főgonosztól példaképig, kalandtól verekedésig, vibráló mondanivalótól egyszerű poénig minden van benne, mindez One Piece módra, kicsit-nagyon túlozva, pillanatokba sűrítve, egyszerűen tálalva, befogadhatóan, az animeipar egyik legepikusabb ütését pedig egyébként is vétek lenne kihagyni.

 

Értékelés: 9

Link: One Piece Wikia

 

 

Címkék: one piece é:9
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr101050762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása