2008. szeptember 06. 18:00 - public hikikomori

Manga, manga, de honnan?

Elvben nem kapcsolódik szorosan a blog témájához, de gondolom, sokan szerettek mangát is olvasni, és esetleg nem csak netről letölteni. Ha otthon próbáltok meg beszerezni, az elég súlyos összegbe kerül és nagyon könnyen nagyot koppanhatsz.

Nézzünk meg két népszerű beszerzési módot. A Trillian amerikai kiadású képregényeket rendel meg itthonra, és azt tisztes felárral értékesíti. Elvben bármit meg tudnak rendelni, és egy-két hónapon belül át is veheted az üzletükben. Én mégsem ajánlom őket, mert egyrészt óriási felárral dolgoznak (eredeti ár közel kétszerese), másrészt pofátlanul hanyagok a rendelés felvételében. Az enyémet többször is sikerült elfelejteniük, illetve egyszer eladták másnak, amit kértem. Az utolsó alkalommal is személyesen mentem be, mire a faszi megkért, hogy a biztonság kedvéért még regisztráljak a honlapjukon is. Nem hiszem, hogy ennek ennyire bonyolultnak kellene lennie.

A másik népszerű a Bookline. Elég sokmindent rendelhetsz, ám a kínálat baromi hézagos, gyakori, hogy egy-egy tétel hiányzik egy sorozatból.

Nincs mit tenni, külföldről kell rendelni/hozatni. Ha hazahozatod, az barom drága, érdemesebb nyugat-európából rendelni, ha él kint bármilyen ismerős, akkor a dolog egyszerű, és nem drágább, mintha az USA-ban vennéd meg. Így 5-8 euróból kijön egy tankoubon, ami azért mégiscsak jobb ajánlat, mint az otthoni lehetőségek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr40640878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása