2008. augusztus 30. 18:00 - public hikikomori

Suzumiya Haruhi no Yuutsu

A Suzumiya Haruhi-ról kritikát írni sok szempontból igazi veszett fejsze nyele. Tipikus, hogy aki már látta, elég szélsőséges véleménnyel van róla: vagy rajong érte, vagy egy felfújt merchandise-nak tekinti mindenféle érdemi tartalom nélkül. Talán nem mondok meglepőt, engem mindkét vélemény hidegen hagy. A Suzumiya Haruhi no Yuutsu egy kellemes kis sorozat a light novel feldolgozások kedvelőinek. Ennyi.

Történetünk egy eminens gimnazista lány körül bontakozik ki, aki egyik osztálytársát magával rángatja egy új klub alapítására. A rendkívül akaratos lány körül kicsit mintha állna a levegő, nincsenek barátai, és vegetatív módon reagál a körülötte lévő emberekre, ez némileg felkelti a kiszemelt áldozat, Kyon érdeklődését, aki végül "örömmel segít" felkutatni az újabb klubtagokat. Végül össze is áll egy kisebb társaság, lesz saját klubszobájuk. A kissé erőltetett jellemű főhősnőnk pedig igyekszik kalandokat generálni maga körül egy jól láthatólag kissé ingerszegény társasággal.

A végeredmény, ha nem is zseniális, de kikapcsol. A sorozat minden epizódja túl komolyan vett baromság, valami miatt mégsem fordul az egész blődlibe. Néhány apró elem, mint a teljesen ostoba főhősnő, és Kyon cinikus belső monológjai segítenek, hogy egy élvezhető sorozat kerekedjen ki az egészből. Persze, nem érdemes túl sokat levonni az egészből: cél a szórakoztatás, hiába is keresünk utalásokat valódi középiskolai élményekre, ugyanis különcnek lenni nem ilyen, ahogy itt bemutatják, hiteltelen az egész.

Még egy gondolat egy sorozat értékéről: a körülötte lévő felhajtás, a különböző kiegészítő termékek száma és milyensége teljesen lényegtelen a sorozat élvezhetősége szempontjából. Akit ez mégis zavar, előbb nézzen animét és csak utána olvasson Wikipédiát.

Értékelés: 8,0

Linkek:

Aoianime

ANN

komment
2008. augusztus 25. 18:00 - Khaos

One Piece - Buggy Arc

Morgan után szabadon, azaz mondhatni szinte semmi nem változik. Mindössze az üzenet más.

Luffy és Zoro ebben az arcban bemutatják, hogy ezek után mit várhatunk tőlük, persze mindenből nem kapunk, de az arc lényege ezúttal nem a verekedés köré fonódik, hanem olyan apróságok köré, amik egyszerre fényt derítenek Luffy lelkének egy részére, ami szerint egy kutyus bántalmai elegek, hogy megcipőzzön egy rettegett kalózkapitányt. Nomeg, persze itt kezd kibontakozni egy kevés abból, amit Luffy múltjáról tudunk, amitől a fan rendesen megőrül, hiszen nagyon okosan, parányit adagolnak az emlékekből, hogy semmivel ne tudjunk többet igazán.

A grafika és a hang még itt sem az igazi, gyakorlatilag a régies színvonal maradt, amiről sosem bírtam eldönteni, hogy afféle paródia a régi sentaiok felé avagy ennyire futotta a készítőktől.

Aki szereti a sorozatot, az bizonyára ezeknél az epizódoknál érzi először a bizsergést, vagy éppen az adrenalint, minden esetre az biztos, hogy ezek után a részek után, már nincs megállás. A lendület túl erős, és a hajlamosak innentől napokig elbújhatnak a monitor mögé...

 

Értékelés: 6,8

Link: One Piece Wikia

 

Címkék: one piece é:6
komment
süti beállítások módosítása