2008. augusztus 30. 18:00 - public hikikomori

Suzumiya Haruhi no Yuutsu

A Suzumiya Haruhi-ról kritikát írni sok szempontból igazi veszett fejsze nyele. Tipikus, hogy aki már látta, elég szélsőséges véleménnyel van róla: vagy rajong érte, vagy egy felfújt merchandise-nak tekinti mindenféle érdemi tartalom nélkül. Talán nem mondok meglepőt, engem mindkét vélemény hidegen hagy. A Suzumiya Haruhi no Yuutsu egy kellemes kis sorozat a light novel feldolgozások kedvelőinek. Ennyi.

Történetünk egy eminens gimnazista lány körül bontakozik ki, aki egyik osztálytársát magával rángatja egy új klub alapítására. A rendkívül akaratos lány körül kicsit mintha állna a levegő, nincsenek barátai, és vegetatív módon reagál a körülötte lévő emberekre, ez némileg felkelti a kiszemelt áldozat, Kyon érdeklődését, aki végül "örömmel segít" felkutatni az újabb klubtagokat. Végül össze is áll egy kisebb társaság, lesz saját klubszobájuk. A kissé erőltetett jellemű főhősnőnk pedig igyekszik kalandokat generálni maga körül egy jól láthatólag kissé ingerszegény társasággal.

A végeredmény, ha nem is zseniális, de kikapcsol. A sorozat minden epizódja túl komolyan vett baromság, valami miatt mégsem fordul az egész blődlibe. Néhány apró elem, mint a teljesen ostoba főhősnő, és Kyon cinikus belső monológjai segítenek, hogy egy élvezhető sorozat kerekedjen ki az egészből. Persze, nem érdemes túl sokat levonni az egészből: cél a szórakoztatás, hiába is keresünk utalásokat valódi középiskolai élményekre, ugyanis különcnek lenni nem ilyen, ahogy itt bemutatják, hiteltelen az egész.

Még egy gondolat egy sorozat értékéről: a körülötte lévő felhajtás, a különböző kiegészítő termékek száma és milyensége teljesen lényegtelen a sorozat élvezhetősége szempontjából. Akit ez mégis zavar, előbb nézzen animét és csak utána olvasson Wikipédiát.

Értékelés: 8,0

Linkek:

Aoianime

ANN

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr27640823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása