2008. december 07. 15:00 - Peorth

Minna No Uta

Pár perces szösszenetekről nagyon nehéz írni - pláne, ha nagyon sok van belőlük és nagyon nem kapcsolódnak egymáshoz. A Minna No Uta viszont a japán zenés animációnak egy olyan szegmense, amiről határozottan érdemes szót ejteni, még érdemesebb megnézni.
"A Minna No Uta kifejezés jelentése 'Mindenki dala' - az ötperces klippeket az NHK tévé-és rádiócsatornája sugározza naponta többször, immár 1961 óta. A program feladata tulajdonképp kitölteni a rendes tévéműsorok közötti szünetet. Míg a legtöbb epizód a kisebbeket célozza meg, nagyon sok olyan rész van, amely kifejezetten a felnőttek részére készült, így bátran állíthatjuk, hogy a show széles közönség körében tett szert népszerűségre. A MNU-nak a filler mellett közvetítő szerepe is van: új vagy akár már rég befutott, tehetséges énekesek mutathatják meg legfrissebb szerzeményüket, nem is akármilyen képi kísérettel: igényes, megbízható animátorok és rendezők felelősek a dallamok, és üzeneteik rajzokba formázásáért."
Pár előadó a teljesség igénye nélkül: Utada Hikaru, Gackt, Iwao Junko, míg a másik oldalról: Makoto Shinkai (5 centimeters per second), Atsuko Ishizuka (Nana), valamint Tomomi Mochizuki és Katsuya Kondõ (a Ghibli stúdió néhány alkotása).

 

 

Forrás:
Wikipédia

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr100788901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása