2008. szeptember 17. 00:00 - public hikikomori

Tipikus

Szokásos cikk a káros mesékről, fogyasszátok szeretettel:

http://alternativa.blog.hu/2008/09/16/csunya_gonosz_izek

Maga a cikk legfeljebb a Népszabi hasonló jellegű írásainak a szintjén mozog, csak egy jellemző dologra akartam felhívni a figyelmet:

1. Az internetre bárki írhat.

2. Írnak is, a nagy részük környezettszennyezés.

3. Ami pedig már fogalmakat használ, azt jó eséllyel rosszul.

Már miért volna minden animáció mese? Továbbá: miért az alkotók felelősek azért, mert korhatár alatti gyerekek is nézik a filmjeiket? Sem a korhatármegjelölés, sem a gyermekekre való felügyelet nem tartozik az alkotók felelősségéhez, így a "káros" megjelölést eléggé furcsállom. Ha pedig felnőtt emberekről beszélünk, legfeljebb annyit lehetne mondani, hogy személyiségtorzító hatású vagy erkölcsöket romboló.

Az előbbit bízzuk az egyénre, a második állítást kiröhögöm. A fenti cikk címe még poénnak is gyenge, nagyjából olyan perspektíva, mintha láttál volna néhány szürrealista festményt, és az a XX. század első felének festészetéről azt mondanád, hogy színes, értelmetlen pacák.

Az, hogy mindenki ír blogot, legalább arra jó, hogy lássuk: még messze vagyunk attól, hogy a szélesebb közönség is nyitottan álljon hozzá a nem annyira elismert műfajokhoz is. Kedvencem a fent idézett bejegyzés alcímében az "elég" szó, ami arra utal, mintha legalábbis tiltani kellene (lehetne) a műfajt. Ezzel a hozzáállással vitatkozni is nehéz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr62667031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása