2008. szeptember 13. 15:00 - Khaos

Kite

Tíz év múlva...
Öt év múlva...
Lehet, hogy holnapunk sem lesz. A legtöbb amit tehetek az az, hogy úgy élem az életem ahogy csak lehet
.
Az életed, vagy akár csak a holnapi ebéd, senki sem tudhatja pontosan mi lesz...

De ígérd meg, hogy visszajössz!

Olyan delikvenseknek, mint a magunkfajta, aki azért néz meg számtalan hentait is, hogy találjon jó átvezetőt a műfajok között, beszédtémának, avagy éppen bevezetésnek  az animék ezen szegletébe, szinte találni se lehetne jobb kezdést a  hentai témában, mint a Kite.
A film remeken egyensúlyoz a hentai, és a nyitott, japán stílusú korhatáros filmek megszokott sémái között. Vannak akiknek ez is hentai, illetve vannak, akik számára a szexjelenetek önmagukban még nem teszik azzá, és inkább látnak bele -joggal- remek, pörgős akció-drámát az alkotásba.
A sztori érzete kifejezetten japán, túlzó és néhol hézagosan logikus, de ez nem zavarja fel semennyire a történet élvezhetőségét, és a csattanó végül így is tud csattanni, akár többször is, hogy végül, az utolsó percben is gerjedjen bennünk egy erős adrenalinlöket, avagy tátva maradjon a szánk.
A történet fő szála, a két fiatal kapcsolata, akármennyire is sablonos, pont a szexualitás, és az adott helyzet, mondhatni a film zsánere miatt érdekes fűszerezést kap, és olyan helzeteket hoz képernyőre, amiben az animáció talán világelső, és ha mégsem az, hát látni szeretném azt a filmet, ami ilyen intenzitással adja vissza ugyanezeket az érzéseket mindössze ötven perc alatt.

Grafikailag a Kite szintén dícsérendő példa, hiszen az egyértelműen japán vonások a nő- és lányalakok ábrázolásán egyáltalán nem voltak túlzóak, és a mértékek sem voltak érzékelhetően irreálisak, sőt az elkapott pillanatképek kiemelkedő része megjegyezhetően kellemes volt. Szeretnék ilyen minőséget látni hentai filmekben máshol is, sőt, ha lenne, talán szivesebben bújnám azt a részét is az animációknak.
A hentai másik rákfenéje, a csengőn hangzó élvező fejhang, itt is jóval alább van véve, így a hangok ezen tónusáról is elmondható, hogy végre képes kellemes hatást elérni.
A zene egyértelműen jó választás, kellően kirángatja az összképet a megszokott, leragadt hentai, sőt még az anime-érzésből is, és hatásosan mutatja meg, hogy egy banda, élén egy jó szakszofonnal mennyire sokszínű hatást tud kelteni.

"Az összkép- és hang egyszerűen lebilincselően jó, kár hogy pornó." Kikívánkozik sokmindenkiből, akár akaratlanul, akár mások hatására, vagy mások előtt. A Kite elénk rak egy jó nagy adagot a saját igazságából, és ha másra nem, arra jó, hogy leteszteljük vele, mennyire vagyunk feszélyezhetőek egy tökéletesen odaillő szexjelenettől, habár a Kite jelenetei még csak rövid montázsok az igazi hantaihoz képest.

 

Értékelés: 8,6

Linkek:
Wikipedia
Animeaddicts
Aoianime

Címkék: kite é:8
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr76651793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása