2008. március 01. 15:00 - public hikikomori

You Are Under Arrest! (OVA)

Sokaknak bizonyára ismerős Kosuke Fujishima neve. A népszerű mangaka az Oh My Goddess! alkotója, eredetileg a You Are Under Arrest!-tel futott be Japánban. Rengeteg anime-feldolgozás követte a "mindössze" 7-kötetes mangát, elsőként személyes kedvencem, a 4-részes OVA.
A történet két városi rendőrnő, Kobayakawa Miyuki és Tsujimoto Natsumi megismerekedését és munkáját mutatja be. A folytatásokkal ellentétben az OVA némi történeti ívvel is rendelkezik, kezdve az egy munkahelyre kerülésüktől egyfajta megnyugtató befejezésig.
A sorozat műfaja egyértelműen seinen. Úgy-ahogy hiteles karakterek, nagy részük szerethető és vicces, meg néhány túl nagy izgalmat nem tartogató kaland minden részben. Ami igazán élvezhetővé teszi a sorozatot, hogy ezekkel a sabloneszközökkel iszonyú jól bánik, a sorozat lendületes és szórakoztató, az embernek szinte kedve volna beállni rendőrnek. Nincsenek veszélyes helyzetek, a szereplők életet végülis tele van napi problémákkal, ám mindig képesek őket megoldani. Így a YUA egyáltalán nem krimi, hanem egy laza vígjáték, amiből ez a négy rész igazán hiba nélkül áll.
Árnyalja egy kicsit a képet, hogy a későbbi folytatások már nem érték el az OVA szintjét. Készült 3 sorozat (az egyik most fut Japánban), élőszereplős sorozat, és egy egészestés film is. Ami közös bennük, hogy hiányzik belőlük az a báj, ami igazán élvezhetővé tette az OVA-t. Annál még talán az hihető, hogy az alkotók mindent beleadták, és szerették a munkájukat. Ez nagy szó, kevés animénél éreztem hasonlót. Több ilyen kellene.

Értékelés: 9,4

Linkek:

ANN
Aoianime

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr57355529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása