2008. január 25. 15:00 - public hikikomori

Angol nyelvű anime-weblapok: egy kis válogatás

Angol nyelven szinte minden hozzáférhető, ami animékkel kapcsolatos. Azt azonban nem árt tudni, hogy az egyes portálok gyakran merőben más szolgáltatást nyújtanak, érdemes többet is megismerni közülük. Az a néhány, amit bemutatok, aránylag ismert, sok infot tartalmazó oldalak, kellően eltérő profillal.

Mi is sűrűn linkekljük az Animenewsnetwork oldalait. A talán legnépszerűbb portál elsősorban azoknak ajánlott, akik kedvenc animéikről szeretnének minél több érdekességhez jutni. Külön jó, hogy közvetlen hivatkozások vannak nemcsak a kapcsolódó animékhez, hanem mangákhoz is. Emellett bőséges hírforrás megjelenésekről, készülő sorozatokról.

Animenewsnetwork

Az Anime-Planet sokkal kisebb oldal, egyetlen előnye az 'ajánlások'. A regisztrált felhasználók ajánlhatnak hasonló stílusú animéket az adatbázisból, és ezek összesítve megjelennek az egyes animékhez tartozó adatlapon. Így nyerő azoknak, akiknek tetszett valamelyik anime, és azt a hangulatot szeretnék még visszakapni.

Anime-Planet

Az AniDB nemrég felfutott nagyobb site. Az Animecommenthez talán ez áll a legközelebb: regisztrált felhasználók értékeléseket írhatnak kedvenceikről, amelyek meg is jelennek a megfelelő oldalakon. Erős negatívum, hogy az oldal szerkezete teljességgel áttekinthetetlen, bár akad hozzá egy elég nehezen megtalálható Wiki-felület.

AniDB

AnimeNfo: kicsi felsorolásunk legigénytelenebb kinézetű portálja igazi rajongóknak: adatbázis mindenféle kiegészítő info-val: szinkronok, stb.

AnimeNFo

Az Animeacademy egy jópofának szánt, ízlésesen felépített lap. Alapvetően értékelésekre, kritikákra épül. Jópont, hogy az értékeléseknek megfelelően is lehet keresni. Ha valaki bízik a nemzetközi közönség értékelésében, jó kis ajánlatokat kaphat.

Animeacademy

Természetesen nem maradhat ki a válogatásból a Wikikpédia Anime-portálja. Bőséges és áttekinthető, minden szubjektivitást igyekszik mellőzni. Profi oldal rengeteg amatőrtől, több nyelven: román, francia, angol, katalán, stb. A felül látható lány-figura Wikipe-tan, a portál "jelképe".

A Wikipedia anime portálja

Lehet nézelődni, az ilyen portálokat gyakorlatilag lehetetlen végigolvasni. Gondoljatok bele, ebben azért az AnimeComment mégiscsak jobb...


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr89303216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása