2007. november 08. 15:27 - public hikikomori

Animék és háttérinfók

Mindenkivel elő szokott fordulni, hogy egy-egy anime annyira felkelti az érdeklődését, hogy mindenféle háttérinfót szívesen olvas belőle. Elő a google-t, aztán nyomás, hivatalos honlap, miegymás. Egy kis angol tudás birtpkában a Fullmetall Alchemisttel nyugodtan eltölthetünk akár egy hetet is, és írhatunk belőle diplomamunkát akár, ha éppen japán szakosok vagyunk az ELTE-n...
Abban akarok segíteni, ha valakinek ez eddig annyira nem ment volna. Jó kiindulópont a Wikipedia anime-részlege:
en.wikipedia.org/wiki/Anime

Bőséges adattár viszonylag egységes formátumban, rajongói szerkesztésben. Még arra is jó, ha az embert például az érdekli, hogyan alakult Mustang rendfokozata epizódonként.
Ha ennél elvetemültebbek vagyunk, lehet menni a megadott linkekre. Hasonló lehetőségeket kínál az Animenewsnetwork, szintén rengeteg linkkel:
www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php

Persze a kisebb honlapok száma végtelen, de én a web2 típusú linkcentrum-jellegű oldalakat ajánlom. A keresők általában nem valami hatékonyak.
Jó böngészést!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr41222466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása