2007. október 18. 15:00 - public hikikomori

Online anime-közösségek és az AnimeComment

Aki animével elsősorban interneten találkozik, megfigyelhetett néhány érdekes trendet. Mármint azon kívül, hogy szemmel láthatóan egyre többen érdeklődnek a téma iránt, s szépen gyarapszik a honlapok és látogatóik száma.
Konkrétan, ami észrevehető volt az utóbbi három évben, az a műfaji kibontakozás. A kezdeti rácsodálkozást követően - "Jé, rajzolt, élvezhető, és nem South Park!" - a kommersz vagy nagyon ismert sorozatok és Miyazaki filmek szűk választékának kimerítése után a figyelem részben elfordult a rétegsorozatok irányába. Ez főleg az idősebb rajongókra igaz, akik már kommersznek találják a népszerű sorozatok tetemes hányadát, s zavarónak a visszatérő kliséket. Ezzel párhuzamosan haladt persze a nézők számbeli bővülése, így persze a kommerszre is bőven van igény - és jól is van ez így. Így létezhetnek egyszerre inkább huszonéveseket (Aoianime) és tizenéveseket (Animeaddicts, AnimGo) megcélzó portálok, és az ezzel együttjáró stílus és dizájnelemek.
Ezzel együtt én a teljes online közösséget kb. 60-80 ezerre becsülöm, és gyorsan növekvőnek. Amikor bő egy hónapja elindítottam a blogot, azt tapasztaltam, hiány elsősorban a rétegműfajok témájában van - nem igazán születnek kritikák, legfeljebb leírások. Ami nyomtatásban megjelenik, kevesekhez jut el, és gyakran elég drágán. Emellett ott van a nyomtatott sajtó legnagyobb korlátja, hogy fent kell tartania az eladásokat - így kevésbé jut tér a népszerű mellett az érdekesebb területekre.
Nem mondom, hogy az AnimeComment ezt az űrt jól kitöltené, csak remélem, részben igen.
Lehet kommentelni.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr86200229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása