2010. július 30. 15:00 - Khaos

One Piece - Thriller Bark Arc

A történet megint folytatódik, és ahogy mindig is, nem is kell sokat várni, azonnal óriási galibába jut a kis csapat. Ezúttal nincs misztikus égi város, se vízen járó vonat, de rejtélyes vízesés sincs a tenger közepén, ami fölé egy szirt nyúlik szigetként. Egyáltalán mi is van itt?

Meg is mondom kérem, itt B kategóriás, elcsépelt élőholtas-zombis effektek vannak, egy akkora hajón, ami szigetnek is remekül beillik, pontosabban egy olyan szigeten, ami hajóként is remekül szuperál, egy olyan bagázzsal a tetején, amihez egy évszázadnyi okkult őrültség kellet felgyűljön az emberek által untig látott és ismert skatulyákból. Meg kell hagyni, a skatulyákat azonnal felismerjük, de a japán alkotók megint az orrunk alá facsartak egy csöppet; a vámpírküllemű alak, aki mindössze az őrült doktor kifutófiúja, egyszerre hordozza magán minden hagyományos jelképét: hegyes fogait, denevérszárnyait, és borát, amelyet minden nyugodt pillanatában fogyaszt. Az őrült doktor legfőbb kreálmánya, a bestiákból és emberből gyúrt fenevad, vagy akár mondhatnám vérfarkas is megjelenik, mindössze oroszlánképe, és medve-ereje van...
Egy szó mint száz, ez a röppenés a titkok tengerén elég hosszacska, de az Enies Lobby ívet így sem közelíti meg, viszont hatalmas ugrásokat dobbant egyre és egyre; Luffy elveri a második kalóz-hadurát, a harmadik megjelenő példány pedig egy pillanat alatt elveszi a legénységtől minden túlélés reményét, végül Zoro hatalmas, szívdobbantó tettet hajt végre, és megint csak képes lesz túllépni minden határ legutolsó korlátját is - és a rajongók minden élvezetét/könnyét is ezeken túl emeli.

Hát igen, mondhatnám, ez már túl sok lett. A sorozat itt már gigász, méreteiben és eikumában is, de még itt sem akar minket elengedni a folytó szorítás: van még feljebb, és van még erősebb; mindez pedig, akármennyire is visszaüthet, régi fanyar emlékek okán, még mindig élvezhető, még mindig könnycsikaró, érzelmes, asztalt csapkodó, de legfőképpen szabad. A világ, amiben a kis csapat hajózik előre mindent enged, mindössze a világ utolsó, keskeny sávját kell, hogy meghódítsák érte.

 

Értékelés: 8,5

Link: One Piece Wikia

 

Címkék: one piece
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr42180552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása