2009. augusztus 10. 15:00 - public hikikomori

A blogról pár szóban

Az AnimeComment anime blog 2007. szeptemberében indult. A kezdőlökést az adta meg, hogy akkoriban nem igazán volt olyan magyar nyelvű oldal, ahol animékről kritikákat lehetett olvasni. A nyomtatott sajtóban a Mozinet foglalkozott a témával, igényes írások jelentek meg a magyar mozikba is eljutó alkotásokról.
Ezek között, illetve a magyar portálok leírása között azonban elég nagy űr tátongott. Az előbbi nem fedte le a magyar animenézők által nézett sorozatokat. Az utóbbiban keveredett az animék puszta leírása és a személyes beszámolók, ráadásul az  írások  szinte mindegyike igyekezett a tartalmi részeket tekintve semleges leírást adni, legfeljebb a kivitelezést értékelték.

Ezt akarta betölteni az AnimeComment, rövid, élvezhető kritikákkal. Mostanra egy több emberből álló csapat dolgozik a blogon, és napi átlag 250-400 olvasó látogat minket RSS-en és az oldalon. Célközönségünk nem titkoltan inkább az idősebb korosztály, valamint azok, akik már valamennyire elmerültek az animék világában, és izgalmasabb megközelítésekre, tartalmas írásokra vágynak. Célunk az anime népszerűsítése és új nézőpontba helyezése, mint művészet és mint televíziós műfaj. Emellett cikkeinkben kiemelten foglalkozunk az animékre épült hazai szubkultúrával, és a weben felbukkanó ezzel kapcsolatos témákkal.

A fő profil továbbra is a kritikák írása, de emellett megjelennek időnként ajánlók, rövidebb más tartalmú írások is. Egy rövid ideig működtettünk párhuzamos blogot, ám azt összevontuk az AnimeComment-tel. Így 2008 áprilisától találkozhattok fanartos, AMV-s írásokkal és OST-ajánlókkal is oldalainkon. A jobb oldali menüben találod a már elemzett sorozatokat, filmeket, és OVA-kat, érdemes ott is körülnézni. A lista folyamatosan bővül, már jelenleg is a magyar weben fellelhető egyik legrészletesebb archivummal rendelkezik oldalunk, némelyik sorozatról semelyik másik magyar oldalon nem olvashatsz.

A részvétel bárki számára nyitott, aki örömmel írna a blogra rendszeresen. Szívesen benne vagyunk linkcserében is, bannerünket a FAQ elején találjátok. E-mail címünk animecomment@gmail.com. A vendégbloggerkedés sem akadály, felrakjuk az oldalra az írásodat, ha megfelelő minőségű szöveg.

A bloggal kapcsolatos általános észrevételeiteket küldhetitek ide, vagy ehhez a bejegyzéshez, hozzászólásként. Az oldal szerkesztőiről lejjebb, külön bejegyzésben olvashattok.

Rovatainkról egy rövid ismertető:

Kritika:

Rövid, értékelő írások animékről szöveges és számszerű értékeléssel. Ismertebb animékről akár több írás is fellelhető az oldalon.
Cikkek:
Bejegyzések az animék és a fanok világáról, kötetlen stílusban.
AMV:

Az AMV-készítésről kezdőknek és haladóknak. Rovatvezető Erda.
Fanart:
Az AnimeComment interjúsorozata ismert fanartistákkal.
Animax:
Az adón műsorra kerülő animék külön rovatban azoknak, akik elsősorban a televízión keresztül találkoznak a műfajjal.
Hírlevél:
Hírek és információk a bloggal kapcsolatban.
Novella:
Novellák Khaos tollából.
Műfajok:
Műfajmeghatározások kezdőknek Erda jóvoltából.
OST:
Kedvenc soundtrackjeink pár szóban.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr75373001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása