2011. december 08. 08:00 - Nite

Szerző kerestetik

[Frissítés: Ahogy látjátok, lassan bővül a szerzőink köre, de még mindig aktuális a felhívás! Ha be szeretnél küldeni egy kritikát a kedvenc animédről, vagy cikket a fandomról esetleg a japán kultúráról, ne habozz! - Animecomment]

Sziasztok kedves Animecomment olvasók!

 Valószínűleg észrevettétek, hogy mostanában viszonylag kevés új bejegyzés jelenik meg a blogon, ha szépen akarnék fogalmazni úgy is mondhatnám, hogy a blog jelleg helyett előtérbe került az anime kritikai adatbázis szerep. Ez egyfelől nem feltétlenül jelenti azt, hogy az animecomment értelmét vesztette, hiszen az anime műfajával ismerkedőnek mindenképpen jó, ha talál egy olyan gyűjteményt, ahol felfedezheti a legjobbakat, és a 9-10 pontosra értékelt rajzfilmeket (meg persze a MILA-t) végignézve legalább egy évre elegendő minőségi szórakozást talál magának. Másfelől viszont mindenképpen sajnálatos, és jobban végiggondolva a következő, mélyen összefüggő okokat fedezhetjük fel mögötte:

- Ahogy a mostani szerző gárdánk lassan öregszik, többen elkezdtek dolgozni, a családjukkal törődni, vagy egyszerűen csak más érdeklődési kör felé sodorta őket az élet, ami együtt jár a szabadidő beszűkülésével és a prioritások átrendeződésével.

- Amíg még újoncok voltunk, könnyen írhattunk olyan sorozatokról, melyeket a tapasztaltabbak ajánlottak nekünk megnézésre, és így az elmúlt 20-30 év animetermésének előszűrt legjobbjait volt alkalmunk megtekinteni és kritizálni. Sokat lendítene a blog aktualitásán, ha újabb sorozatokról is írhatnánk, de sajnos ez rengeteg kísérletezést és ajánlóböngészést jelent, mire találunk olyan animét, ami érdemes egyáltalán a végignézésre (az előbb említett szabadidőhiány nem segít a helyzeten, röviden úgy is mondhatnám, hogy kiestünk a szubkultúrából).

- Sajnos több száz sorozattal és filmmel a hátunk mögött egyre hajlamosabbak vagyunk az újakat annyival elintézni, hogy "ez pont olyan mint az xy, semmi kreativitás nincs ezekben a mai animékben" illetve "nem fogom végignézni a negyvenötödik Gundam klónt is". Holott könnyen lehet, hogy aki nem olyan régóta néz japán rajzfilmeket, az teljesen jól szórakozna ezeken is.

- A dolgunkat nehezíti egy olyan jelenség is, ami lehet hogy csak a mi gyepesedő fejünkben létezik, de lehet hogy valóságos, ezt mindenki ítélje meg magának. Mindenesetre úgy tűnik, az anime gyártás erősen elüzletiesedett, és persze tudjuk hogy eddig sem a két szép szemünkért készítették a rajzfilmeket, de feltűnően sok sorozat kap indokolatlan második évadot, értelmetlen fillereket és fanservice-t, eszméletlen hülye történeteket és megoldásokat találnak ki csak hogy az eredetiség látszatát fenntartsák, és ha már száznál több példányt eladtak egy light novelből vagy mangából, biztos anime is fog készülni belőle. Ekkora szemétdombon nehéz gyémántot találni, és ezzel vissza is kanyarodtunk az előző fejezetekben felsoroltakhoz.

 Hogy mi az általunk feltételezett megoldás, azt talán a címből már kitaláltátok. Jelenleg úgy tűnik, 3-4 havonta vagy még ritkábban tudunk frissülni, ezért szükségünk lenne olyan emberekre, akik szívesen írnak kritikákat.

 Ha úgy gondolod, hogy tűrhetően írsz (vagy ha csak szeretnél, hiszen segítünk elindulni), anime rajongó vagy, 2-3 sorozatot végignézel hétvégente (ez nem követelmény ;), és megvan róluk a véleményed, ha már unod hogy mindenhol csak ismertetőket vagy bő lére eresztett elemzéseket olvashatsz és szívesen írnál velős kritikákat, ha falra mászol attól hogy az adatbázisokban minőségtől függetlenül 9 körüli pontja van minden animének a vérpistikék ténykedésének köszönhetően, akkor itt az idő, hogy változtass rajta!

 Akár azonnal megkaphatod a blog szerkesztői jogát, ha küldesz egy bemutatkozó kritikát az animecommentblog kukac gmail.com címre.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr773447432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása