2010. május 10. 15:00 - Khaos

Candy Boy

Cukiság a négyzeten. Na jó, mégsem, itt már a felnőttes komolyság és a 'kell' harcol a cukisággal, és egy testvérpár egymás iránt érzett szerelmével, tehát egyáltalán nem yuri a javából, hanem incest yuri, ami mégsem olyan szörnyű, mint aminek hangzik.

Az összkép tehát fergetegesen más lett, mint azt egy yuritól várná az ember, amihez persze hozzá tartozott a tény, hogy a magamutogatás nem a Candy Boy műfaja; az intimitást enyhén érintgető párpercesek csintalankodnak humorral, az élet nehézségeivel az iskolában, a szerelemben, a családban, és a munkában, azaz az együttélés minden szép és kevésbé szépnek lenni tudó területén.
Az anime persze talán ott is jól veszi az akadályt, ahol más hasonló mű elhasal; nem ad túl sok romantikát, bűnös vágyat, sem eltúlzott, érdektelen részletekbe vesző perceket-órákat arról, ami egy ilyen pár életében előfordulhat, kapunk viszont szép szerelmes másodperceket, visszaemlékezések ritka pillanatait, sok mát és mostot, ahogyan az ember azt kapni szokta az életben is, és persz még eg adag poént is mellé. Nem is lehetne sokkal többet sűríteni hét percekbe, de látszik, az animének itt nem is volt célja a normál időtáv - mintha az egész show csak azért menne, hogy az ipar egyik nagy neve megmutassa, nem csak csöpögős-ragadós, bugyuta yaoit lehet csinálni.

Nos a mutogatásban sikerül is elérni a kívánt célt. A lányok trendik és gyönyörűek, részletesek, minden kiegésztővel együtt (lásd: a kis mellékszereplőnk) a tájak és a város, a szobák mind-mind a már-már autentikusan kötelező animehátterek modern és gyönyörű képeiben születtek újjá, egy szóval nincs hiba.
A hangoknál szintúgy telitalálatok vannak sorra, a két főszereplőnk megkapta a jellemeket tökéletesen tükröző hangokat, a kulcstartónk is kellően idegesítő, és a zenék, a hátterek, és a kicsikével központibb záróütemek nagyon stílusosak, és szerencsésen nem ömlenek a képernyőről.

Az eredmény? Egy olyan yuri, ami érzésében, és hihetőségében jóval fölülugorja a hagyományos párosítások átlagos meséit, és jóval gyönyörűbb, tapintatos képet mutat a szerelmi életről, mint azok. Legyen akár kultúrális különbség a háttérben, azaz, hogy a japánok mit látnak bele a női és férfi szerepekbe, vagy akár a készítők kiváltsága, hogy készíthettek valami érinthetetlent, a produktum fejelthetetlenül példaértékű. Polcra vele!

 

Értékelés: 9,6

Linkek:
Wikipedia
Animeaddicts

Címkék: é:9 candy boy
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr981986094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása