2009. január 03. 15:00 - Peorth

SamBakZa: There she is!

Míg mi idehaza szemezgetünk az újabb és újabb animék között, addig más országok fiai sem tétlenkednek, már ami az igényes animációkészítést illeti. Nem kivétel ez alól a koreai illetőségű SamBakZa névre hallgató trió sem, akiknek a munkássága sokunk számára ismerős lehet. Az ő kezük alól került ki a mára már ötrészessé duzzadt, több díjat is bezsebelt klipp-füzér, a There she is!, mely egy szerelmespár, Doki és Nabi történetét dolgozza fel. Tulajdonképp a már jól ismert Romeo és Júlia-történettel állunk most is szemben, egy eléggé rendhagyó megközelítésben. Ebben az alternatív világban ugyanis Romeonk nem más, mint egy macska, míg Júlia egy roppant lelkes és rajongótermészetű nyuszilány. Miután saját csatájukat megvívják, szembe kell nézniük az ítélkező társadalom nyomásával is, mi pedig megláthatjuk, hogyan válik egy pár magánélete közüggyé.
A sorozat első darabja 2004-ben hagyta el a stúdiót, majd lassan, de annál biztosabban jöttek a folytatások is, míg a befejező klip nem is olyan rég, ebben a hónapban jelent meg.
Az egyes részek alatt szöveg nincs - modern, pörgös dalok szolgáltatják a zenei aláfestést, a grafika pedig inkább az egyszerűségre törekszik, ettől függetlenül a japán animációból ismert és szeretett mimikák és gesztusok hamar megtalálták az utat a nézők szíve felé. Akinek van egy kis ideje, nyugodtan vessen pillantást a klippekre, vagy valamelyik videómegosztó portálon vagy akár a SamBakZa csapat honlapján is!

 

komment
2009. január 02. 15:00 - Khaos

Forbidden Love


Még egyszer: Onii-chan~

Még egyszer, és még sokszor. Japánban mindent szabad, és azt is minden szinten lehet űzni. Ez van, ha az ember egyre-másra botlik bele egy-egy loli-hentai műremekbe, és azok között ugrásnyi különbségek vannak. Merthogy ez a film is sok kislányról szól, és egy idősebb fiúról, aki kvázi mindegyiknek valamilyen úton a bátyja lesz, de sokkal befogadhatóbb és kevésbé erőltetettebb az egész, mint például az Imouto Jiru, korábban (meg)emlegetett darabja.
De sajnos ezen sem lehet túlon-túl nagyot lépni, mert ezúttal is benne leszünk egy másik problémában, ami pedig szimplán nem más, mint a Japán perverzitás egy tipikus és talán már nem is annyira nagyot ütő példája. Hogy nevesítsük e gyereket, arról a viselkedésről van szó, amit főhősünk művel a két rész során végig, szemérmesség és lelkiismeretfurdalás nélkül. Mondhatnánk, ez manapság "nem akkora probléma," de tekintve a lánykák átlagéletkorát és viselkedésüket, ezt inkább mégse jelenteném ki.
Már-már ortodox, legalábbis a mai liberális társadalomban, látásmódom bizonyára sokaknak túl régimódi lehet, de mégis hozzászólok a témához, ami megjelenik az animében. Azzal, hogy a műnek műfajából adódó kötöttségei vannak, még nem biztos, hogy feloldhatunk minden konvenciót a témában, és a történet mesélésében, tehát  nem feltétlenül kellene párosítani olyan karakterisztikákat egy pornóműfajjal, amik például ebben a hentaiban is megjelennek, nevezetesen a szerelmes lelkű ifjút, és a mindent elfogadó, szerelmes-vágyódó lányokat, amiből persze a minden este mással, és minden este őszintén-törődve szerelmező ifjú története sül ki (vagy el). És persze nem is kell mondanom, hogy az sem segít sokat ezen a beállításon, hogy az egyik legfontosabb lányka-főszereplő éppenséggel egy űrből érkezett humanoid, mert éppen ő az, aki csak jóindulattal néz ki tizenkettőnek, és ő az, akinél ifjúnk valamivel több érzelmet, vagy affélét mutatott.

Az anime látványát tekintve éri el a legtöbb pontot, ez kétségtelen, az animáció éppenséggel elég magas minőségben pompázik, mondhatni szép, a lányok pedig legalább jól kidolgozottak a legfontosabb jelenetek közben is.
A hangok, nos elég gyerekesek, mind minőségben, mind hihetőségben. Ez lehet akár pozitívum is, ha arról beszélünk, hogy mennyire kapjuk vissza a "szinte" gyerekek között folyó szexuális interakciót az akciók során (ami ugye egy lolipornónál nem utolsó szempont).

Ajánlás: csak ínyenceknek és megszállottaknak. Ki-ki ossza be magát adott csoportokba, kérdés, hogy melyik rosszabb. Persze vannak olyanok is, akik azért néznek ilyesmit, hogy írhassanak róla, nos nekik sok bátorságot a további lelkületromboláshoz.

 

Értékelés: 4,4

Linkek:
ANN
(Magyarul mi vagyunk az elsők.)

komment
süti beállítások módosítása