2009. február 23. 15:00 - Khaos

OSzAKE - helyszíni riport

Február huszonegyedike, szombat reggel, autóban a rendezvény felé még koránt sem gondoltam volna, hogy annyi mindenben lesz részem, amennyiben végül lehetett. A rendezvény, aminek részese, sőt, egyik alakítója lehettem, egy iskola majd egész emeletén terült el, két hatalmas teremben folytak vetítések a nap során, az árusok bő kínálattal vártak mindenkit, a büfét mindenki duplán szerette olcsó, iskolára szabott árai, és egyszerű menüje miatt. Persze nem csak az animék és mangák vonzották a népet, de minden olyan dolognak részese lehetett a vendég, amiben még csak a legkevésbé sem tájékozott. Így lehetett látni nem egy animést leülni a kártyásokhoz, illetve távolabbról érkezett meeteseket már korán, az egyik szerepjátékos asztalnál játszani, és persze szinte minden szerepjátékos vagy kártyás is felpakolt az árusok anime-manga terén megkérdőjelezhetetlenül legnagyobb kínálatából.
Ennyinél az esemény persze nem állt meg, és láttunk kosztümösöket felvonulni a tömegben, szem, és fültanúi lehettünk az igazi fangörl jelenségnek, fotózhattunk kis kosztümöcskés lányokat, játszhattunk sógit, gót, hajthattunk papirokat origami módra, izgulhattunk fantasy és anime-manga ajándékokért a tombolán, kóstolhattunk szusit, és persze, kihagyhatatlanul, nézhettünk animéket is, nomeg nem egy előadást hallgathattunk meg, Japánról, animékről, képregényekről (Magyarhoni történetükről) és szerepjátékokról.  A délután bővelkedett bemutatókban, amik szemet laktató sokszínűséggel örvendeztették meg a nézőket. A példa kedvéért, ju-jitsu és capoueira csapatok is mutogatták tudásuk legjavát. Lehetett hallani hírét afféle meetes pusmogásnak is, ahol több városi csapat gyűlt szervezkedni, illetve az este ajtórázó tombolással záródott, amint a karaoke beindult, és tartotta magát órákon át. Az érdeklődő lelkek még ezek mellett is láthattak ezt-azt, az este egy kis szeletet lehetett látni a lelkes vámpír-szerepjátékosok kosztümös, elíziumi pillanataiból, nomeg megráztuk az iskolát egy kemény rock-koncerttel az északába menet.

De természetesen ez az esemény sem lehetett volna tökéletes, akadtak problémák bőven. A földszint, ahol az esemény elterült, mint a sokszínű macska, kissé átlathatatlanra sikerült, sokan igen valószínű, hogy egyszerűen azért nem találtak meg valakit, vagy éppen valamit azonnal, mert az információk elvesztek a környezetben, illetve nem volt elég a programok híreszteléséből. Néhol a hely rendezése sem volt éppen bökkenő, és akadálymentes, tehát volt ahol pangott a hatalmas szabad tér, míg máshol vágni kellett az állandó tömeget, és persze jó, hogy egész nap szólt a zene (bónuszpont azért, mert egyáltalán nem zavaró hangerővel) de a hozzá tartozó AMV förgeteg eléggé lagymatag színekben, egyáltalán nem felhívó jelenségként, szinte senkinek sem tűnt fel azonnal.

Összevéve hiányt és tartalmat viszont, még mindig túl és túlszárnyalt az esemény nagyon sok várakozást, egyrészt a szervezőkét, másrészt az összegyűlt meetekét, sok boldog tombola-ajándék nyertesét, és persze azokét is, akik várják ugyanezt, és talán még többet és jobbat is jövőre, hiszen a sikerre való tekintettel máris szinte biztosra vehetjük, a szervezőknek egyáltalán nem ment el a kedve egy következő alkalomtól.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr66842129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása