2008. október 06. 15:00 - Khaos

Fangirl, a jelenség

Jelenségnek is hívják sokan, de inkább beillik egy, vagy több természeti katasztrófának a mai fangörlök áradata, ami most, hogy a leglepusztultabb rendszerű blogszolgáltató is gyakorlatilag az ember segge alá rakja a kétlépéses reg után a kész oldalt, napi szinten egy vagy több (tucat) fangirl motiváltságú, vagy értelmi szintű oldalnak ad kérdéses hoszszúságú  és értelmű életet, természetesen attól függően, hogy az adott napon hány tizenéves depis Japán kultúra, anime vagy manga, desznótü és yuri/yaoi imádó lesz elég erős, hogy le is írja mindazt, amiért él és hal, átvitt értelemben persze, fülrepesztő visongással, általában csoportosan, azonnal felismerhetően, kifejezetten artikulálva a kawaii~, suki~, baka~, mitte~, chu~, ara~ és hasonló magasröptű jövevényszavakat önállóan, avagy random sorrendben.

És ami mindezeknél is hihetetlenebb, az a hév és lendület, amivel belevetik magukat az internetes közösségekbe, és amivel védik pozíciójukat és saját kis világukat gyakorlatilag mindenki ellen. Minden újonnan született oldalon, vagy profilban megtalálható azok sorrendje akiket és amiket útálnak ezek a lánykák, márpedig ez a lista általában általános és egyetemes érvényű, míg a szeretetlistán csak az anime, manga, yaoi, yuri, dorama és a bishi szerepelnek biztosan. Nomeg a többi fangörl, ők is mind név szerint, ábécé vagy érzelemmérce szerint sorban, mintha a hosszú névlista ellensúlyozná a világon minden mást tartalmazó nemszeretemlista összes többi elemét.
Mondjuk a barátnők névlistája általában a linksoron is kinn van, mert ugye mindenkinek kell egy oldal ahová kiírhatja hogy ő is mit miért szeret illetve nem szeret és persze a többiek nevét, ahelyett, hogy unatkozna otthon.
Hogy miért nem elég egy oldal, amit közösen csinálnak meg jó minőségűre, vagy megközelítőre, illetve miért kell naponta írni a semmiről, azt is ötvenöt szmájlival két mondatban, szintén rejély.

Folytassam? Inkább nem akarom, de, hogy ti se maradjatok ki a jóból, mutatok nektek is pár kiemelkedő darabot abból, amit lehet látni az interneten szerte:

Jrock Fangirl Dühöngő - A MiniTokyo alfóruma. Itt az értelmi szint, és a hsz számláló ütötte ki a biztosítékot. Hogy ennyi ideje és energiája legyen a lányoknak, no azt sose hittem volna. Kár hogy következetesen mindet hülyeségbe fordítják. Akiben élénk a mazochista jellem az nyugodtan nézegesse meg az irogatók profilját is.
Frissítés: Sajnos azóta megszűnt, de kár lenne a hírét veszteni.

yuri fangirl bázis - Az éppen részletezett oldalak egyik mintapéldánya, méghozzá a friss fajtából. Jó, hogy elkaptam az oldalt, mert érdekesnek ígérkezik. A bemutatkozó írás és a "hasznos linkek" naggyon sokat mesélnek.
Frissítés: Az évek és a tapasztalat pedig segít, a hölgy is sokat langyult.

SwEeTeSt.CoMa - Fangirl fél-másféloldalak, köztük meg fel-felbukkanó yaoi szerelmes-ágybabújós novellácskák, formára meg nem adunk. <3
Frissítés: Van ami nem változik, ez a blog sem tesz ilyen butaságot.

Kaika blogja - Bejáratott egysorosos pink izé. Talulmányanyag lehetne. Természetesen pszichológiai.
Frissítés: Nyüsz-nyüsz.

Junjou Romantica - Cuki Kawaii képecskés pasztellszines lágy oldal, amitől a nem ultraszoft yaoikulthoz szokott szemek könnyezni, gyomrok bukfencezni kezdenek. A közösség érdekében időt, vesződséget nem sajnáló blogolók - igen még több (én itt untam meg) - ide rakják le az árukapcsolási linkeket, hogy a szegény fangirl egyszerűen érje el napi betevő animációit/képeit. Mindez angolul. Internesönöl.

Moments... - Veterán oldal, szép, fanos külsővel, de formabontás azért itt sincs. Egyetlen dolog hiányzik, a fangörlös picsogás a kedvencről, amiért azonban bőséggel pótol a barátnők linkbokra. Ez lenne a posztfangörlizmus?

omoi.freeblog.hu - Ha az előző volt a poszt, akkor ez biztos az értelmiségi fangörl, egyenesen a felsőoktatásból. Minden korosztályosnak ismerős a freetalk, szokásos egyetemista nyavajgás, de a fangörl téma valahogy itt is ösztönszerűen mélyről tör fel, emellé nyomokban még értelmiségi szövegkörnyezetből kiemelhető szófordulatokat is tartalmaz. Majdnem ideírtam hogy szánalmas. Hoppá, sikerült.
Frissítés: Még mindig, de egyre inkább használunk angol szavakat is.

Oh My God, You Guys - Ha tudnám, hogy a gazdája minek indította, talán tudnám, hogy szimplán útálja a csápolós, viháncolós és büszke yaoi és yuri fanokat, vagy velük együtt magát is. Így az egyetlen terjedelmes írás megmarad kifejezetten tanulságos viselkedéstani értekezésnek. Kötelező mindenkinek.

Terebi Bakari Miteruno Baka ni Naru - Picsogás. Szó szerint. Na jó, bővebben: teljesen kaotikus szófosás arról, hogy kit, mennyire, hogyan, miért, meg amúgy is és kawaiii meg íííííííí. Totál agyvérzés minden csoporton kívül esőnek.
Frissítés: Még mindig csak nézni tudok értetlenül. Ezt miért kell tudnunk?
 

Ti mind, okuljatok!
Ti meg szidjatok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr42690033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása