2007. október 26. 18:05 - public hikikomori

Baharangozó - Clannad

Úgy tűnik, bejött, amit pár hete a Kanonról írtam. Legalább stúdión belül megtalálták a dating sim-adaptációk sikerreceptjét. Itt a Clannad, ami az első három rész alapján szinte tökéletesen hozza a várakozásaimat. Sőt, a Kanon ötleteit még finomítják is.
Adott megint egy srác, hiteles karakter, kellő mértékben kiemelt szerepben. Ezúttal még családi háttere is van, persze nem a legstabilabb fajtából, egyedül él alkoholista lerobbant apjával, akinek már az is szellemi megerőltetést jelent, hogy egyáltalán felismerje a fiát. Adott tehát egy még életszagúbb főhős, mint amit megszokhattunk a Key-Visual Art's párostól.
Emellett felsorakoztatott női szereplők hoznak egy bejáratott, jól átgondolt fétis-parádét. Újra láthatunk gabonamezőn nyargaló kislányt, rejtélyes (természetesen) név nélküli betegséget, sőt, még főzni-sütni félig tudó ultraérzékeny anyukát is.
Kész is a koncepció, még jön hozzá egy szépen kidolgozott misztikus háttértörténet. Ami egyértelműen pozitív, az az, hogy aki nézi a sorozatot, egy tényleg professzionális megvalósítást kap egy éppen kifutó részműfajból. Szórakoztató, de túl sok újat nem lehet tőle várni. Akinek tetszettek az elődei, nem fog csalódni, garantálom.

A részek nyomon követhetőek lesznek az Aoianime blogján:
www.aoianime.hu/
Kis háttér a Wikipédián a Key munkákból:
en.wikipedia.org/wiki/Key_%28company%29
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr2208991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása