2012. október 24. 15:00 - Takumi84

Első benyomás: Code:Breaker és K

Code:Breaker

3191_code.jpg

Az ősz egyik legígéretesebb darabja ez a pszichothriller, ahol különleges képességek játsszák a főszerepet. Egy átlagos középiskolás lány, Sakura egy este arra lesz figyelmes, hogy egy elhagyott réten álló embercsoport kék lángok martalékává válik, közöttük pedig egy rejtélyes fekete hajú fiú áll. A lányt nem hagyják nyugodni az események, ám hamarosan számon kérheti a tettest, ugyanis a srác másnap a lány osztályába érkezik, mint új tanuló. Rei Oogami először átlagos fiúnak tűnik, ám mihelyst tudomást szerez róla, hogy Sakura szemtanúja volt az esti eseményeknek, az álarca hamar lehull, Sakura pedig tisztába van vele, hogy egy gyilkost ismert meg.

A Code:Breaker a Death Note-ból már ismert kérdést feszegeti: van-e joga az embernek önkényesen ítélkezni mások felett? A morális elmélkedés helyett itt azonban várhatóan a leszámolásra fognak inkább kitérni, az újabb szereplők megjelenése pedig újabb konfliktusokat szül, mialatt a főszereplő is egyre inkább belebonyolódik a cselekménybe. Természetesen Sakura maga is különös képességekkel rendelkezik, így várható, hogy Rei mellett ő lesz a másik fontos főszereplő. Az első két rész alapján izgalmas sorozatnak tűnik, és az előzetesen beígért 12 résznél többet is el tudok képzelni folytatásként.

K

k-project.jpg


A K Project néven is ismert sorozat valódi tartalmát eddig teljes homály fedi, ugyanis a levetített első két résszel sem kerültünk közelebb a lényeghez. Annyi bizonyos, hogy az események egy Yashiro nevű fiú körül bonyolódnak, akit gyilkossággal vádol meg egy rejtélyes, talpig feketébe öltözött alak, aki Kuroh Yatogaminak mondja magát. A gyilkosságot egy videófelvétellel is tudja bizonyítani, amin bizony Yashiro látható, ám a fiúnak fogalma sincs, hogy mi történt a múltban. Annyi bizonyos, hogy egy alakváltó (meztelenül szaladgáló) macskalány is van vele.

A másik szálon két bandát és a köztük lévő háborút követhetjük nyomon, de erről még annyi sem derült ki az első részekben, mint Yashiroról, így az anime vegyes benyomást tett rám. Az animáció és a karakterek kidolgozása elsőrangú, még ha úgy is érezzük, hogy korábbi animék szereplői ihlették a készítőket. Azonban a történetről még nem sokat tudunk a 13 részes széria rövidsége pedig egyre sürgeti az alkotókat, hogy adjanak a néző számára valami kapaszkodót.Enélkül félő, hogy a K is csak tartalom nélküli pozőr bishounenparádé lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr14858326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása