2012. július 16. 15:00 - Fenrir23

Angel Beats!

Angel Beats.jpg

 Tudni lehet rólam, hogy van egy téma amiről ha kérdeznek sose tudok egyértelműen nyilatkozni. Ez pedig nem más mint a halál utáni élet lehetősége, valamint az ehhez kapcsolódó témák, mint amilyen a reinkarnáció, vagy a pokol és menny létezésének feltételezése. Amikor megkérdezik, hogy miért nincs állásfoglalásom ebben, csak annyit tudok mondani nekik, hogy én megpróbálom először a tudomány oldaláról megközelíteni a dolgot, de ott mindig kudarcot vallok, a vallásos teréről nézve pedig nem vagyok semmilyen hit elkötelezettje. Mégis, valahol én is reménykedem , hogy az életünk halálunkkor nem a vég, hogy van valami azután... ha más nem is, egy új élet lehetősége. Ebben szívesen hinnék, de mindig felmerül a kérdés, ha újjászületünk akkor vajon ugyan azok az emberek leszünk, vagy valaki más? Még sose volt senki aki bebizonyította volna, hogy ez lehetséges.

 Az Angel Beats! hasonló témákat feszeget, de sorozatunk szereplői kissé másabb helyzetben vannak mint azok akik az élők sorait erősítik még, és ilyeneken törik a fejüket. Az anime karakterei ugyanis már mind halottak, és a történet kezdetén fiatal főszereplőnket Otonashit erről rögtön fel is világosítják a túlvilágon lévők. Emlékeit vesztett hősünknek, valamint a többi túlvilágon lévőnek tehát nem az a kérdés, hogy van-e a halál után valami, ha nem az, hogy most mi lesz a lelkükkel, hogy meghaltak. A hely ahova kerültek látszólag egy jó nagy alapterületű, de átlagos japán iskola, ahol diákok tanulnak, nevetnek, végzik klubtevékenységeiket, és úgy általában azt amit a középsulisok szoktak. Ellenben ezen diákok élete napi rutinjuk ismétlődéseinek sorozata, mintha beprogramozott jellemek lennének. Vannak olyanok azonban mint Otonashi, akik önálló jellemek, és akik egy csoportba verődtek, hogy megismerjék, és szembe szálljanak eme világ szabályaival...ugyanis aki betartja őket, azt kitörlik. Tehát ha szereplőink is csatlakoznának a "báb" diákok köréhez és élnék átlagos diák életüket (elfogadva az itteni rendet) eltűnnénk, és sose látnák egymást viszont...vagy legalábbis nem biztosak benne, mi lenne a lelkükkel. A szabályok betartásáról egy angyalnak vélt diák lány gondoskodik, aki a "lázadó" hőseinket próbálja rászoktatni arra, hogy tartsák be a szabályokat, ami persze számukra lehetetlen, ha csak nem akarnak törlődni, és eltűnni örökre. A sorozat nem túl komplikált, és hamar választ kapunk jó néhány dologra ahogy haladnak előre a részek, és kiderül néhány ellenségesnek hitt karakterről is, hogy nem egészen azok akiknek hiszik őket. Sőt, a céljaik talán azonosak.

 Mint általában, most se szeretnék spoilerezni a sorozatból, csupán annyit jegyeznék meg, hogy ez az anime több fronton is bizonyítja , hogy alkalmas a néző figyelmére. A vizualitás első osztályú, a hátterek, a mozgás, és az effektek mind nagyon a helyükön vannak, ahogyan a komédiából sokszor drámába/tragédiába átfolyó sztori is. Sajnos az összes szereplőnek a múltját nem sikerül felfedni, hogy miért is haltak meg, de a kemény mag előtörténetéről lehullik a lepel így kellőképpen tudunk hozzájuk kötődni. Valóban sajnáltam őket, hogy ilyen igazságtalan életük volt, és , hogy ilyen fiatalon, álmaik belejesítése előtt kellett eltávozniuk, de egyben reménykedtem is, hogy talán számukra is lesz megváltás. A végére ha nem is kaptam meg a választ, de egy igen szívbemarkoló , keserédes véget sikerült megpillantanom...vagy inkább egy új kezdetet láttam ? Ezt rátok bízom.

Értékelés : 9,5

Linkek: 

AnimeAddicts
ANN

Címkék: é:9 angel beats
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr474647046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása