2012. június 21. 15:00 - morwen

Fate/stay Night: Unlimited Blade Works

gekijouban_fatestay_night_unlimited_blade_works.jpg

Néhány anime sorozatból 1-2 évvel a sorozat vetítése után készítenek egy filmet is, ami tömören meséli el a sorozat történetét. Esetleg kicsit el is térhet a történet, mert ezúttal jobban akarják követni a mangát, ami alapján az anime készült. Az UBW esetében nem erről van szó, hiszen az anime sem manga alapján készült. A film egy másik route történetét követi végig, ami a sorozattól eltérően Tohsaka Rin-re összpontosít. Ezen túl a cselekmény is máshogy alakul, hiszen a szereplők más döntéseket hoznak néhány ponton, de az alaphelyzet és a szereplők változatlanok.

A legnagyobb újítás persze az animáció minőségén figyelhető meg. Bár a stáb nagyjából ugyanaz, mint akik az animén dolgoztak, meglátszanak az eltelt évek a képeken, a színek sokkal teltebbek, az effektek sokkal látványosabbak. A tömörítés miatt elég pörgős a cselekmény, ez viszont talán nem olyan jó azoknak, akik nem látták az animét vagy nem játszottak a játékkal, mert nincs idő mindent szépen kifejteni, és a karaktereknek sem jut annyi idő, hogy közel kerüljenek a nézőhöz. Persze akik már rendelkeznek előismeretekkel, azoknak minden szereplő régi jó barát – főleg azoknak akik végigjátszották a játékot. A történet azonban nemcsak a filmformátum miatt más, Rin útja eleve más eseményeket eredményez és mivel lényegében ezúttal ő a főszereplő, a központi kérdések is megváltoznak. Persze Shiro szerepe ezúttal is központi lesz, de nem a Saber-el való kapcsolata lesz lényeges hanem a konfliktusa Archer-el, ami teljesen elvi alapú. Így persze megtudhatunk új dolgokat is a szereplők múltjáról, de a játékban is éppen ez volt a varázslatos, hogy ha más route-ot választottunk, újabb dolgok derültek ki, így a teljes történetet csak többszöri végigjátszás után ismerhettük meg. Emellett pedig filmről lévén szó lazábban bántak a korhatáros dolgokkal, úgyhogy nagy grafikus részletességgel ábrázolt csonkításokra fel lehet készülni. Mégis, valószínűleg a befejezés fog mindenkit a legjobban érdekelni, hiszen az teljesen más, mint a sorozatban.

Ez a kicsit más történet viszont érezhetően az akciót, az effekteket és a vért részesíti előnyben, és az a nagy mértékű tápolás, amin Shiro keresztülmegy már szinte nevetséges. Kapunk néhány érdekes információt, de a történet egésze gyengébb, mint a sorozaté. Persze ez részben a rossz feldolgozás miatt van, ha ebből is csinálnak egy animét, mint pl a full metal alchemist: brotherhood esetében, akkor lehetett volna valami maradandóbb hatást elérni. Így viszont csak egy péntek esti akciófilmet kapunk.

Értékelés: 7,1

 
Linkek:
ANN
AnimeAddicts
Wikipédia
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr824602453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása