2012. április 23. 15:00 - morwen

Hyakka Ryouran: Samurai Girls

27705.jpg

Az első másodpercben leeshet mindenkinek, aki belekezd ebbe a sorozatba, hogy egy újabb ecchi komédiával van dolga, speciális effektekkel és leszakadó ruhákkal fűszerezett harcokkal, minimális férfi szerepléssel, háttérbe szoruló történettel és sablonos, ám annál formásabbra megrajzolt karakterekkel, akik valami érthetetlen oknál fogva mind szerelmesek lesznek a főszereplőbe. És nem kell csalódnunk, mert tényleg ezt kapjuk, ha jobban elmerülünk az animében, ami egyébként egy alternatív jelenben játszódik.

Az egyetlen felüdülést jelentő karakter talán Yagyuu Jubei, aki kettős személyisége miatt kapott egy kis pikantériát, és a vérszomjasabb énje tartogathat néhány titkot ami esetleg felkeltheti az érdeklődésünket. A többiek vagy túl sablonosak, vagy csak komikus mellékszereplők.

Viszont még azelőtt hogy ennyire beleásnánk magunkat a sorozatba, az első másodpercekben valami mást is rögtön felfedezhetünk. Mégpedig azt, hogy az ábrázolás egyáltalán nem olyan sablonos, mint a szereplők vagy a történet. Az anime látványvilága nemcsak hogy hozza az elvárt szintet egy 2010-es animétől, hanem ezen felül még sikerül valami egyedi stílust is kialakítania. Ennek elemei az erős, sötét színek, és a karakterek vastagon meghúzott körvonalai, amikkel kontrasztban a háttér sokszor csak vázlatosan van megrajzolva, így a szereplők jobban kiemelkednek - és elkülönülnek - a háttérből. Néhány jelenet, különösen az állóképek így elég hatásosak lettek. A harc, az akció viszont sokszor követhetetlen. Erről egyrészt az anime másik egyedi megoldása tehet, a foltozás. Ez egyrészt érdekes módja a cenzúrázásnak, a "kamerára" fröccsenő tinta vagy vérfoltok kitakarják azt, amit ki kell, de túl sok van belőlük ahhoz, hogy csak ezt a célt szolgálják. Persze jól néz ki a dolog, és dinamikusabbá teszi az akciót, hangsúlyosabbá a mozdulatokat, de sokszor érezhetjük úgy, hogy túlzásba vitték ezt az effektet.

Könnyen beláthatjuk: az egyetlen dolog, amivel az anime kiemelkedik a hasonló verekedős, vicces ecchi sorozatok közül, az az ábrázolás stílusa. Akinek ez elég, az örülhet, hogy ezúttal kap valami plusszt a műfaj miatt kellően alacsonyra vett elvárásai mellé.

 

Értékelés: 6,7

 

Linkek:
Wikipédia
ANN
AnimeAddicts
Animeweb

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr534457550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása