2012. január 13. 15:00 - Nite

Kimi ni Todoke 2. évad

Esküszöm, megpróbáltam mindenféle előítélet nélkül nekiülni a Kimi ni Todoke második évadjának, de azért fekete felhőként lebegett felettem, hogy mindössze 13 részt sikerült neki csinálni, ráadásul úgy, hogy látszólag az előző széria végétől kb. két-három epizódra való anyag maradt a sorozatban. Hiszen Kazehaya-kun és Sawako elég jó napot zártak az újévi templomlátogatással, minden sínen van, mi baj is történhetne?

Egyfelől szereplőink saját érzelmeik tudatára ébredve kezdik kínosan érezni magukat egymás társaságában, másfelől pedig Kurumi-chan és egy nem különösebben kidolgozott új szőke gyerek (aki Sawako-ba lesz szerelmes) megpróbálja elválasztani őket kisebb beszólásokkal. Ennek az eredménye az lesz, hogy Kazehaya és Sawako egymáshoz sem mer szólni a harmadik részig (közben kitavaszodik), a lány nem mer Valentin napi csokit adni a fiúnak (micsoda újítás a romantikus animék menetében), majd később hatalmas félreértés alakul ki a "suki" szó "kedvellek"-nek értéséből a "szeretlek" helyett, ami megint csak nem egy eredeti fejlemény például a LoveCom óta.

Nagyjából ennyi cselekmény van széthúzva az egész sorozatra, ettől persze nagyon lassú, szenvedős lesz. Ennél még sokkal fájdalmasabb, hogy a szereplők első szériában jól felépített jellemei semmivé foszlanak, és olyan pitiáner félreértéseket, amiket régebben öt perc alatt tisztáznak, most részeken keresztül húznak magukkal. Igazán kíváncsiak lehettünk volna a korábban megismert és viszonylag jól kifejtett mellékszereplők történeteire is, hát rájuk nem pazaroltak sok időt sajnos, ezek a szálak elvarratlanul maradnak. Ha ezeket eleve kevésbé hangsúlyosra veszik, és a fillereket megnyírják, az egész történet könnyen belefért volna egy évadba, így viszont csak a hiányérzet marad.

Ennyiből leszűrhetjük, hogy a második évadnak csak a címében van köze a Kimi ni Todoke-hez. A szereplőket véletlenül ugyanúgy hívják, ugyanúgy rajzolták meg, éppen csak minden mást dobtak a kukába a kedves készítők. Egy darabig úgy tűnt, ha valaki a tizedik résztől kezdi nézni az új szériát, nagyjából normális lezárást kap (azt leszámítva hogy mitől lett hirtelen nyár), de ráadásul utána még jön két értelmetlen filler epizód, úgyhogy ennyi időt is felesleges pazarolni rá. Felejtsük el ezt az egészet, és maradjunk annyiban, hogy a Kimi ni Todoke egy jó sorozat volt, csak kár hogy nincs vége.

 

Értékelés: 6,8

Linkek:

Wikipedia
ANN

AnimeAddicts

 

Címkék: kimi ni todoke
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr343477776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása