2009. szeptember 04. 15:00 - Peorth

MILA 9: Lovely Complex

Ismét egy lépéssel előbbre jutottunk a MILA sorozatban, következő helyezettünknek, vagyis a 9.-nek pedig a Lovely Complexet szavaztuk meg. Első blikkre talán ez az anime sem tűnik többnek vagy különlegesebbnek egy hétköznapi iskolai love storynál, ám hogy kivívta a maga helyét a top10-ben, már több, mint árulkodó tény.

Érdemeit mindenképp abban kell keresnünk, hogy még a sorozat vége felé is fáradhatatlanul és érezhetően cseppett sem lankadó lelkesedéssel szállítja a poénokat a legkülönbözőbb formákban: a lendületes és szórakoztató dialógusok fényét hol a seiyuuk felejthetetlen hangjátéka, hol pedig a sorozatba újra és újra frisseséget hozó változatos grafika emeli, a legtöbbet és viccesebbet kihozva egy olyan szituációból, amire sokan minden különösebb fennakadás nélkül csak legyintenének, anélkül, hogy akárcsak egy percig valóságos és létező problémaként figyelnének rá. Akár hisszük, akár nem, egy olyan világban, mint a miénk - amely bár divatként hirdeti a toleranciát, még mindig sokan szenvednek a testi, faji, nemi és bármilyen más, megkülönböztetésre lehetőséget adó sajátosságokra irányuló előítéletektől. 

Persze a LoveCom mondanivalóját nem a viselkedéspszichológia mélységeiben kell keresnünk, csak legyünk vele tisztában, hogy két utat is felajánl a sorozat: aki nem vágyik többre, annak mint egyszerű, de minőségi, minden blőditől mentes vígjáték is tökéletesen megteszi majd, aki pedig kicsit meg is akarja rágni a látottakat, máris olyan kérdésekkel találhatja szemben magát, amelyek nemcsak egy animében vetőd(het)nek fel, hanem a valós életben szintúgy. S ekkor megkezdődhet a néző személyes játéka: a látottak átvonatkoztatása, tovább értelmezése vagy ne adj' Isten önmagára ismerése.
Az anime a maga sajátosan pozitív hangulatával ha útmutatást nem is ad a kamasz lét problémáinak elviseléséhez, arra mindenképp alkalmas, hogy még a legszürkébb és fagyosabb téli napokon is egy kis napfényt, optimizmust csempésszen a levegőbe.
 

További vélemények az animéről: Lovely Complex.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr491348768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása